Разбери кой печели копие на книгата от МЕСЕЦ НА КНИГАТА,  ОТ ТУК!

 

АВАТАР – Ръководство за оцеляване на Пандора

Мария Вилхелм и Дирк Матисън

Допълнение към най-успешния филм на всички времена, книгата „Аватар. Ръководство за оцеляване на Пандора“ (ИК ИнфоДАР) представя подробна информация за непознатата планета Пандора – луна, която обикаля в орбита около планетата Полифем – газов гигант в системата Алфа Кентавър.

Поднесен по изключително интригуващ начин в богато илюстрирано пълноцветно издание, поверителният доклад се състои от бележки и файлове, изключително полезни в опитите да бъде разбран напълно противоположният на всичко земно свят на тази луна.

Книгата на Мария Вилхелм и Дирк Матисън запознава почитателите на изключително успешния триизмерен феномен с флората и фауната на Пандора, с културата, езика и физиологията на местното население На’ви. Непознати за Земята растителни и животински, както и смесени видове ще ви оставятбезмълвни със своята невероятна способност да излъчват светлина. Навиците и начинът на живот на На’ви ще ви пленят със своята самобитност и в същото време ще разкрият един уникален и чуден свят, в който племето живее задружно, обединено от едно по-висше същество, покриващо чрез сложна коренова система цялата планета – мислещият дух Ейва. Ще откриете и съвети как да се справите с враждебната за земните жители среда и какви са начините за оцеляване на Пандора.

Научете уникалния На’ви език чрез На’ви–български речник и вникнете дълбоко в мистичните песни на На’ви, неизменна част от тяхното ежедневие.

Напълно противоположната на Земята със своя хармоничен и природосъобразен начин на живот, планетата Пандора привлича колонизатори от Администрацията по развитие на ресурсите с цел добив на необтаний – изключително ценен свръхпроводим минерал, чиято стойност е милиони долари и който се намира единствено тук. В ръководството са включени и поверителни доклади и подробни описания за технологиите и оръжейната система на Администрацията по развитие на ресурсите – най-голямата търговска организация, притежаваща правата да разработва богатата на минерали Пандора.

Чрез вдъхновението, с което е написана тази книга, красотата и хармонията на Пандора ще се пробудят във всеки един от вас.

Филмът „Аватар” на режисьора Джеймс Камерън спечели две награди „Златен глобус”2010  („Най-добър филм” и „Най-добър режисьор”) и има девет номинации за „Оскар” (церемонията е на 7 март 2010 г.).

За авторите

Мария Вилхелм е била редактор „Нови медии” в Time Inc. Публикувала е в редица печатни издания като Los Angeles Times, Oakland Tribune и Civilization Magazine. Оглавява консултативния съвет на Multiverse Network, Inc., производител на он-лайн ролеви игри. Членове на консултативния съвет са създателите на филма „Аватар“ Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Мария Вилхелм е завършила бакалавърска степен по философия в Калифорнийския университет в Бъркли и има магистърска степен от Колумбийския университет. Заемала е ръководни длъжности в Netscape Communications, AOL, MSNBC, Sorenson Media и ICM Breakpoint.

Дирк Матисън е писател и редактор в традиционни и нови медии. Работил е за Time Inc. И сп. People. Сътрудничил е на Time, Life и Los Angeles Times по различни теми – от криминални репортажи, през научни и политически статии. Значителен е приносът му и към списването на Los Angeles Magazine. В последните години е редактор на Channelone.com образователен и информационен уеб сайт, насочен към тийнейджърите. Автор е на два документални филма за Earthship Productions.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here