Ако сте пропуснали първата част от историята на агент Валериан, може да наваксате от тук.

Да той успява. Той преминава ВСЕКИ тест и е приет в училището. Но точно, когато смята, че е открил правилния път в живота, Валериан открива ужасяваща истина: баща му никога не е бил шпионин. Обратно на всичко, което Валериан е оставен да вярва, баща му НЕ Е идвал на Земята, за да носи пари, а за да взима назаем от Агате. Тя е принудена да му разкрие всичко, когато той я моли да му помогне с финансиране на образованието му. Всъщност Зак Туайн винаги е бил мошеник на дребно, който пътува от планета до планета, мами хората и след това залага парите. В резултат на това, той често пътува до дома, за да моли майка си да му помогне, да си върне дълговете. Валериан НИКОГА няма да прости на баща си, че го е предал по този начин. Той развива истинска ненавист към двуличието и изключително лично чувство за справедливост. Това е момента, в който младия мъж погребва Валериан Туейн и остава чисто и просто Валериан.

Дните му в академията са най-щастливите в неговия живот. Много от приятелите му от изумрудения град също са там. Въпреки  проблемите с бунтовническото поведение, Валериан е истински триумф. Той рядко слуша учителите си, но има шесто чувство за тактика. Освен това е изключителен войн. Той се дипломира сред най-добрите в класа му, но му е отказан титлата Майор, заради лошо поведение. Валериан се присъединява към пехотата и прекарва година, работейки за военния инженер Прек Тор. Извънземния му предава неговите знания по военна стратегия. Той е менторът, който момчето уважава повече от всеки друг. Постигайки толкова много само и единствено заради чистия си природен талант, Валериан най-накрая открива някой, който го кара да ИСКА да научи повече.

На 21-вия си рожден ден, младият мъж участва в първата си полева мисия на Земята в колония PEX31. Там той и екипът му трябва да потушат напрежението между групи хора, които дискутират права върху територии на планетата. Агентът и подчинените попадат в засада и са заловени. Благодарение на техниките на Прек Тор, Валериан успява да се измъкне от клетката си и да освободи всичките си съратници. Той дори успява да се обади за подкрепление и да намери мирно разрешение на конфликта.

Приветстван като герой, Валериан бързо е издигнат до престижните галактически, въздушни сили, прескачайки задължителните подготвителни тренировки в Земните въздушни сили. Междувременно биологичният му баща се опитва да възстанови връзката със сина си (за да може да му иска пари след това). Валериан отговаря, като скъсва окончателно всякакви взаимоотношения с него.

Времето му в галактическите въздушни сили е трудно, вземайки под внимание момента с добрите резултати при полевата работа, съчетани с рапорти за системно неподчинение. Едва когато се стига до смъртта на баба му през 2736г., Валериан приема един по дипломатичен подход към хората с власт. В израз на почит към жената, която му е дала всичко и му е помогнала да намери своето място в този свят, той се заканва да достигне възможно най-високо в йерархията. С огромната помощ на ментора си Прек Тор, Валериан прави неистови усилия да следва стриктно заповедите на ръководещите го. Неговите поведение и изпълнения стават безупречни.

Не след дълго Валериан иска да бъде включен в елита на елита- бригадата следяща пространствените светове. Едва 22 годишен и след много дебати, неговото желание е изпълнено. Не след дълго младия мъж доказва, че е един от най-ефективните елементи в цялата бригада, но не може да задържа партньор за повече от няколко седмици. Всичко това се променя, когато му назначават Лаурелин. Впечатлен от интелектуалните и физически възможности на младата жена, Валериан усеща, че най- накрая е намерил човека, който перфектно да допълни неговите умения. Скоро те формират един от най-успешните тандеми в цялата бригада. За период от 2г. те успяват да завършат 27 мисии, от които успешно….. 100%!

Гледаме „Валериан и градът на хилядите планети“ от 21.07.2017г. в кино салоните в цялата страна. разпространява А+ Филмс.

Вашият коментар