Despicable me 2

Премиерата на „Аз, проклетникът 2“ мина на 5-ти юли. Но ако все още не сте го гледали и се колебаете дали си заслужава, тук ще ви помогнем дасе насочите в избора си. Дали да дадете допълнителни пари и да гледате филмът на 3D или да отидете на обикновена, двуизмерна прожекция и да спестите някой и друг лев, без да загубите и частичка от очарованието му. Това разбира се, в случай, че имате възможност да избирате форматът!

Анимационен филм, шпионска история с екшън и специални джаджи, компютърна среда, създадена от програмисти…. какъв по добър свят,нуждаещ се от 3D, от този?! А след като първият филм бе заснет и представен в 3D е някак си много трудно, да си представим вторият в друг формат. Плануван за 3D с идеята да повторят поне приходите от $500 млн. на първия филм, продуцентите залагат на тотално трето измерение и в „Аз, проклетникът 2“! Ефектът „Отвъде екрана“ доста добре се вписва и използва в семейни и анимационни филми, от колкото в игрални, поради което „Аз, проклетникът 2“ се справя тук блестящо, запращайки буквално ВСИЧКО по посока на зрителя. Останете и след финалните надписи на филма, защото минионите са ви приготвили малко шоу, в което „Ефектът отвъд екрана“се разгръща на МАКС! Въпреки това, филмът НЕ отстъпва и по отношение дълбочината на образите. Е няма кой знае колко мащабни сцени, които да ни карат да чувстваме,сякаш гледаме през екрана в един друг свят, но отвличането на Гру, танцът насред ресторанта и много други сцени,карат пространствата окологероите да изглеждат изключително…. триизмерно 🙂

Despicable_Me_2_29

Въпреки, че главният герой е злодей, „Аз, проклетникът 2“ е изключително ярък и в топли, пастелни цветове,което редуцира фактът, че зрителя носи тъмни лещи пред очите си на закрито. Яркостта на образите е безупречна. Да има сцени на закрито, но те не влияят на общата концепция от изключително ярки и светли образи. А що се отнася до здравословни проблеми или главоболие след края на филма- при тази умела режисура и операторско майсторство- възможността ОТСЪСТВА!!!

Точки:

Вписва ли се?- 5/5

Плануване и усилия- 5/5

Ефект „Отвъд екрана“- 5/5

Дълбочина на образите- 4/5

Яркост- 5/5

Здраве- 5/5

ОБЩО: 29 от 30 възможни точки

Despicable_Me_2_22

[merlic_poll id=“43182″]

 

Вашият коментар