„Аз, проклетникът 3“ вече втори уикенд поред пленява родните малки и големи зрители. Но ако вие сте този, който плаща за билетите ДАЛИ да изхарчите допълнително за 3D прожекция или да си спестите това и да отидете на обикновена, двуизмерна такава? Ние сме тук за да посъветваме.

Филмът е брилянтна комбинация, истински нуждаеща се от 3D. Но ако трябва да подчертаем поне един недостатък в това отношение, „Аз, проклетникът 3“ е за наистина МАЛКИ зрители, дори по-малки от на обикновените анимации. Може би поради тази причина, неговото 3D е сведено до минимум- за да не ги изплаши. Студиото е мислило и планувало подобаващо. Вложените усилия наистина са много, но категорично те са мислили за децата. Дори г-жа Лавджой е статична- за да не изплаши децата. В целия филм има не повече от 1-2 момента на ефект „Отвъд екрана“, които и без друго не са особено впечатляващи. За сметка на това пък дълбочината на образите и пространствата е подобаващо добра, традиционно за поредицата. Но не ИЗКЛЮЧИТЕЛНА- категорично. Филмът е изключително цветен, светъл и искрящ. Жълтото на миньоните, розовото на злодея са брилянтно презентирани и сиаят. Но за сметка на това втората половина на филма и особено финалните сцени, губят много от яркостта и цветовете си. 

Гледайки филма, категорично НЕ ТРЯБВА да го правите на 3D. Чисто и просто, защото в него НЯМА достатъчно. Ако децата ви започнат да мрънкат много- просто им купете допълнителен сладолед със спестените пари. „Аз, проклетникът 3“ вече е в кино салоните в цялата страна.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 2 от 5 точки
Дълбочина на образите 4 от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

Вашият коментар