Актрисата Рита Морена сподели, че Бъди Адлър, могъщия някога директор на 20th Century Fox и носител на Оскар продуцент, я е преследвал и я е карал да се чувства неудобно, като е била едва 19 годишна и тъкмо е стартирала в Холивуд.

Говорейки по време на Paley Honors in Hollywood: A Gala Celebrating Women in Television в хотел Бевърли Уилшър, актрисата получи овации и изправи публиката на крака заради изповедта си.

Това не е нещо, за което трябва да говоря тази вечер. Като бях на 19г. подписах договор с 20th Century Fox. Можете да си представите, че тази малка латина си бе загубила ума от гордост, че е постигнала това. В даден момент се запознах с човека, който ръководеше това място. Той ме огледа и възкликна- „Оооох!“. Тогава той започна- това не е нещо, за което трябва да говоря-…. намери телефона ми и започна да звъни у нас. Той продължаваше да звъни у нас и да пита за мен, а аз знаех, че той е човек, с когото НЕ БИХ искала да се забърквам! Когато и да ме намереше, си намирах извинение, че съм с някого на масата. А той вече си имаше любовница и аз, 18-19 годишня трябваше да се справям с подобно нещо. Толкова много исках да бъда филмова звезда, а той не ме оставяше намира. Отне му 1 година. Той звънеше непрестанно и говореше със съквартирантите ми. А когато му се отдадеше възможност да ме види насаме, той буквално ме издирваше, той идваше и ме взимаше и трябваше да се срещнем, а аз казвах по нещо глупаво от сорта на „О боже господи“- бидейки невинна и недокосната- каквато и всъщност бях. След около година Адлер направи последното телефонно обаждане, в което говори с един от съквартирантите ми и каза да ми предаде, че се отказва.

Тази седмица наистина ме разтърси из основи и ме накара да се замисля. Някои ще си кажат- Жено ти си на 85- преживей го вече! Е няма как. Амбициозна съм и… Няма как да преживееш нещо подобно и да продължиш. Аз не успявам. Знаете ли на какво се уповавам? Аз съм ВСЕ ОЩЕ ТУК ПО ДЯВОЛИТЕ!!!“

Адлер умира през 1960г. Филмите му включват „От тук до вечността“ (Оскар за най-добър филм през 1954г.), „Автобусна спирка“ с Мерилин Монро и др.

Кариерата на Морено вече продължава над 70г. и тя е една от дузината американски творци, печелили и четирите годишни, американски награди в развлекателната индустрия- Оскар, Еми, Грами и Тони! Тя е носител на президентския медал на свободата, най-високото гражданско отличие в САЩ!

Вашият коментар