С влизането в новия месец е крайно време да ви представим и кое е най-любопитното от това, което са ни приготвили от Viasat History, за месец Юни 2017г. Ето ги акцентите:

Тайните на великите британски замъци

От вторник, 13 юни, в 23:10 ч. 

Сезон: 1 & 2

Брой епизоди: 12 x 60 мин.

Жанр: Историческа документална поредица

Оригинално заглавие: Secrets of Great British Castles

„Тайните на великите британски замъци“ показва бурната история на някои от най-емблематичните замъци в Обединеното кралство: Довър, Тауър, Уорик, Карнарвън, Стърлинг и Карикфъргъс. Известният историк и писател Дан Джоунс съблича пластовете история от фамозните крепости в основата на британската история и разкрива интригата, драмата, романтиката и бунта, обвиващи тях и прочутите им обитатели.

Заснета на живописни места в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, поредицата се отличава с великолепни кадри от въздуха и драматични възстановки, които улавят мощта и величието на забележителните замъци и съживяват личностите, триумфирали и страдали зад стените им.

В Сезон 2 Дан Джоунс разкрива тайните на още замъци, сред които Единбургския замък, Кардиф, Йорк, Ланкастър и замъка Аръндел. Дан припомня някои от най-класическите летописи от 1000-годишната британска история с участието за звездна плеяда от крале, кралици, мошеници, бунтовници, жертви и злодеи.

География на убийствата

От понеделник, 5 юни, в 21:10 ч. 

Сезон: 1 & 2

Брой епизоди: 9 x 60 мин.

Жанр: Историческа документална драма

Оригинално заглавие: Murder Maps 

Драматичната поредица ни връща назад във времето с най-шокиращите и изненадващи убийства в историята. Водещият Николас Дей ни въвежда в света на убийците и разкрива как изобретателността на полицията и ранната съдебна медицина са ги изправили пред правосъдието. През юни ще видите Сезон 1 и Сезон 2 на увлекателната и страшна поредица.

Picture Shows: Aquileia, Rome, Italy,Presenter Michael Scott,

Мистерията на катакомбите

Събота, 10 юни, в 20:55 ч. 

Сезон: 1

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: Историческа документална поредица

Оригинално заглавие: The Catacomb Mystery

Историкът д-р Майкъл Скот разгадава мистериите на загадъчна гробница, открита в една от известните римски катакомби.

Дълбоко под улиците на Рим има невероятен подземен свят – лабиринт от тунели и подземия с дължина около 600 км. Гигантското подземно гробище е създадено от древните римляни преди почти 2000 години. Само преди няколко години беше разкопана нова гробница, съдържаща хиляди човешки скелети. Телата бяха открити, увити в сложни бандажи и дрехи с щедро разпръснат по тях кехлибар – погребален ритуал, невиждан преди в Рим. Екип от специалисти иска да разкрие тайните на скелетите посредством анализ на ДНК и най-модерните археоложки техники, за да разбере кои са били тези хора и как са умрели.

Забранена история

От понеделник, 26 юни, в 21:10 ч.

 Сезон: 4

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Историческа документална поредица

Оригинално заглавие: Forbidden History 

„Забранена история“ на Джейми Тийкстън разбулва изумителната истина зад великите митове, историческите легенди, теориите на конспирацията, античните съкровища, изгубените цивилизации и военните тайни.

В четвъртия сезон на поредицата, Джейми разкрива, че архивите на Ватикана съдържат лични документи на последните папи и приютяват важни исторически документи като записките по процеса срещу Галилей, заявката за анулиране на брака на крал Хенри VIII и дори писма, излезли изпод ръката на Ейбрахам Линкълн. Джейми разказва още малко познатата, но забележителна история на Йохан Райхарт – държавен палач преди Втората световна война, който оглавява безмилостна машина за масови убийства, изтребила хиляди от т.нар. „врагове“ на Хитлеровия райх.

Вашият коментар