Кино история от адаптирани видео игри все още е нещо, което Холивуд НЕ УСПЯВА да създаде. По неясни причини след десетилетия на неуспешни опити… все още нямаме критически и финансово успешна адаптация по видео игра. Въпреки всички разочарования „Лара Кросфт: Тумб Рейдър“ от 2001г. с Анджелина Джоли е един от ДОБРЕ представилите се филми в това отношение. Той дори получи продължение. Сега цяло десетилетие и половина по-късно предстои рибут на поредицата с „Tomb Raider: Първа Мисия“, който ще видим през март. Този път героинята е изиграна от носителката на Оскар за изпълнението си в „Момичето от Дания“- Алисия Викандер. Наскоро в свое интервю Викандер сподели КАК нейната героиня ще бъде различна, от онази… която вече сме гледали.

Анджелина направи легендарна роля. Знаех, че няма как да повторим това. За това НЕ СЕ опитахме и да направим нещо подобно. Върнахме се към началото и разказахме една чисто нова история.

Новият филм ще покаже една по-млада Лара Крофт, за това има всички шансове наистина да ни покаже нещо различно. В старите версии Лара вече бе напълно формирана и обучена още щом се срещнахме с нея. Тя бе уверена и опитна. Връщайки Лара в началото, Алисия би могла да покаже една героиня, умна и независима, която търси правилната посока или смисъл. Няма как да станеш жената, която Джоли ни показа, ако не си преживял много преди това. Тази версия ще позволи на Викандер да ни покаже как героинята узрява, учи се и израства пред очите ни, за да достигне до момента на иконичната героиня или иначе казано женската версия на Индиана Джоунс. Дали това няма да бъде първият истински успех за адаптация по видео игра?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here