amerikanska shemaИстинският скандал ABSCAM започва като секретна операция на ФБР. Загрижени относно престъпността на „белите якички“ – и свързаната с нея евентуална политическа корупция –Джон Гуд и Антъни Аморозо от ФБР започват работа с измамника Мел Уайнбърг по специална операция. Уайнбърг и ФБР създадават фалшива фирма, оглавявана от фалшив арабски шейх, която целипредлагане на подкупи на длъжностни лица в замяна на политически услуги.

„Не ни отне много време, за да се убедимв способностите на Мел. – казва Гуд. – Той се бе посветил на това. Дори не бих го нарекъл информатор; той действа извън обхвата на някой, който просто предоставя на информация. Той участваше в операция под прикритие.Той бе мошеник, но имаше добро сърце и притежаваше жилката на почтеността в себе си.Зарова и се ангажира с тази операция и успя да постигне много от правилната страна на закона.“

Уайнбърг стана ключов свидетел в случаите на ФБР срещу шестима членове на Камарата на представителите на САЩ и един американски сенатор, които са осъдени по различни обвинения в скандала.В допълнение и други представители на местните власти са осъдени, включително кмета на Камден, Ню Джърси.

American_Hustle_3

„Мислех, че кметът бе наистина приятен човек, – казва Аморозо. – Искам да кажа, на първо място за него бе собственият му интерес, но той също се опитваше да помогне на Камден, Ню Джърси. Имаше случай, когато бяхме в Атлантик Сити и един пияница се приближи към него на крайбрежната алея.Този човек дори нямаше право на избирателен глас, но кметътпрекара десет минута в разговор с човека.Просто беше такъв типаж. В нашата работа има хора, които с нетърпение чакаш да вкараш зад решетките и други, за които съжаляваш.Кметът беше от вторите – съжалявам че така се случи, но това ми е работата“.

Гледаме един от най- награждаваните филми в настоящия сезон на кино наградите, „Американска схема“ от 24.01.2014г. в кино салоните в цялата страна. Разпространява „Александра филмс“.