Намериме

Мислехме, че помощта ни за момичетата ще бъде нашето покаяние.

Накрая и предоставихме това, което искаше.

Историята започва в средата на 40-те години, като основно действието се развива десетилетие по-късно, в средата и края на 50-те, съобразено с вече установената хронология на събитията в „Заклинанието“ и „Анабел“. И след като Анабел е създадена от любов, от любовта на баща към своята дъщеря, Добърман фокусира появата на нейната тъмна страна върху най-голямата възможна трагедия – загубата на дете и изследва докъде могат да стигнат родителите, борейки се със своята мъка.

Сандбърг обяснява: „Семейство Мълинс преживяват нещо ужаснои не се справят с него по особено добър начин. Вместо това те допускат злото в живота си и сега, за да поправят някои от нещата, които вече са се случили, вземат още едно лошо решение“.

За да облекчат самотата си от последните 12 години, те решават да поканят шест сирачета, които наскоро са загубили своето убежище, заедно с монахиня, която се грижи за тях, за да живеят заедно. „Това определено е лоша идея“, отбелязва Сандбърг, „защото, разбира се, Анабел също е тук“.

В ролите на съпрузите Самюел и Естер Мълинс са актьорите ветерани Антъни Лапалия и Миранда Ото. „Невероятно е, че разполагахме с Миранда и Антъни за тези роли“, казва режисьорът. „Те са първокласни актьори и са прекрасни във всяка роля“.

Сандбърг не е единственият, въодушевен от участието на Лапалия. 13-годишната дъщеря на актьора е изключително доволна, че той приема да участва във филма. „Откакто тя се роди аз винаги съм на снимачната площадка“, казва той. „Питала ме е в какви филми се снимам, но без никакъв интерес. Когато обаче й казах за продължението на „Анабел“, тя направо откачи. Каза ми: Ще разкажа на всичките ми приятели в училище, това е просто велико! Не можеш да си представиш колко съм щастлива! Не бях наясно с популярността на Анабел и на поредицата, но това беше невероятно изживяване за дъщеря ми. Всъщност това е първият ми филм в този жанр, но определено ми хареса много“.

Лапалия харесва и Сандбърг и „неговия свеж подход в работата. Когато за първи път се запознахме с Дейвид, си поговорихме чудесно за проекта. Той беше изцяло погълнат от филма. Допаднаха ми идеите му, а той хареса моя подход към образа на Самюел. Той беше съгласен да направи промени по време на снимките и това още повече ми допадна“.

Ото също е доволна да бъде режисирана от Сандбърг. „Той знае какво иска и ти обяснява всичко точно, но същевременно е мил, любезен и с него лесно можеш да се разбереш. Беше прекрасно да работим заедно“.

Ото признава, че е заинтригувана от ролята, донякъде заради детските си спомени. „Много обичах куклите и дори когато пораснах започнах да събирам старовремски кукли“, казва тя. „Но макар че изглеждаха като истински, а може би точно заради това, леко ме притесняваха“.

Нейната героиня Естер няма да е съгласна с последното, поне в началото на филма. „В началото Самюел и Естер са много щастливи. Той прави красиви кукли за децата, живеят в прекрасна стара къща и имат красива дъщеря – Би. Те са едно много щастливо семейство“.

Вашият коментар