Но причината НЕ Е тази, която си мислите.

Адаптацията по романа „Call me by your name“ продължава да е сочен за най-категоричния фаворит за Оскар 2018, към настоящия момент. Но звездата Арми Хъмър признава, че в началото е смятал да откаже ролята. Той се превъплащава в млад студент, двадесет и няколко годишен, който преживява афера с тийнейджър, син на професор, сред италианската Ривиера.

Исках да откажа ролята. Изплаших се. Бях притеснен за всичката тази голота, която включваше сценария.Представях си сцени с дъщеря ми в училите, на която хора ще показват снимки мои снимки с пениса ми. За това си помислих- Леле мале, по-скоро не! – споделя Хамър по време на международния кино фестивал в Тороно

Разговорите му с режисьора Лука Гуаданио са променили мнението му. Предизвикали са го и за това я е приел. Той е бил уверен също, че голотиите и нецензурираните секс сцени от романа на Андре Асиман НЕ присъстват в сценария. Лука споделя, че ИЗОБЩО не е бил заинтересуван от това, да включва секс сцени във филма.

Ако включех, тонът щеше да бъде много различен от това, което аз търся. Аз исках публиката да се присъедини към това емоционално пътуване на тези двама души. Да усети първата любов. Не бих искал зрителя да открие разлика или да предизвикам дискриминация към тези герои. Бе изключително важно да създам тази силна универсалност.

С други думи, ако покаже как двама мъже правят любов, това ще отблъсне някои зрители. А най-вероятно и да накара звездите да се чувстват неудобно. За това- махаш тези сцени.

Режисьорът е запазил прочутата сцена с прасковата, въпреки, че НЕ Е БИЛ сигурен, че ще се впише в адаптацията.

Тази сцена ми се заби в полезрението, като буквално нефилмируема. Но нямаше как да допусна да ме наричат срамежлив или страхливец. За това реших да и се опълча в пълната и сила. Заснехме я в края на един дълъг ден, след може би 13 или 14 часа снимки.

Call me by your name“ дебютира в ограничен показ от 24.11.2017г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here