AK52-ReklИздателство ЕРА с нови заглавия от Агата Кристи – „Безкрайна нощ“  и „Черно кафе“

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

„Безкрайна нощ“ (номер 52 от поредицата)

Циганското землище е прекрасно място. То е перфектноза човек, който иска да построи къщата на мечтите си – стига да не вярва в древни проклятия. Майкъл и Ели не вярват. Те са млади, богати и прекалено щастливи, за да се стреснат от предупрежденията на една стара жена. Дори и когато лоши неща започват да се случват…

AK51-Rekl„Черно кафе“ (номер 51 от поредицата)

Разследва Поаро 

Изобретателят на силен нов експлозив – сър Клод Еймъри, е притеснен, когато химичната му формула изчезва. По всичко личи, че виновникът е един от гостите в дома му – роднина, а може би приятел… Който и да е крадецът, сър Клод решава да му даде възможност за обяснение – но някой в къщата не е съгласен с това.

Когато вратите се заключват и светлините угасват, вместо да върне формулата, един от гостите добавя нещо към кафето на домакина…Сметана? Не. Захар? Не – смъртоносна доза хиосциаминов хидробромид…

 

Вашият коментар