Вижте кой спечели копие на романа от „Месец на книгата 2: Филмови адаптации“ ТОЧНО ТУК

Cover_BelAmiИздателство „Интенс“ представя „Бел Ами“ на Ги дьо Мопасан

Много години преди наръчниците за преуспяване в обществото да станат бестселъри, френският романист Ги дьо Мопасан, гений на любовните сюжети, пише „Бел Ами”. Той описва възхода на един младеж от провинцията, който за кратко време прави главоломна кариера в Париж, споделяйки самотата и копнежите на съпругите на влиятелни финансисти и аристократи. Това е роман за парите, секса и властта.

Мопасан помества своите чувствени и привлекателни, но сексуално незадоволени жени в края на ХІХ век, когато Франция забогатява, все по-бързо забравяйки за доскорошните революции. Той едва ли си е представял, че романът му ще остане завинаги актуален, доколкото цел на днешните общества е трупането на богатство и престиж, а в тях неизменно ще се появяват хора, които ще знаят и ще могат да правят това по-добре от другите.

Издаването на „Бел Ами” съвпада с разпространението у нас на едноименния филм, в който главният герой се изпълнява от идола на днешните тийнейджъри Робърт Патинсън, прочул се като вампира от сагата „Здрач”. Като че ли създателите на този екранен хит намекват за безсмъртната природа на красивия кариерист, който знае какво е нужно на жените.

Аз обичам само една единствена жена – непознатата, дългоочакваната, желаната, тази, която ще владее моето сърце, още невидима за очите, тази, която аз надарявам в мечтите си със всички съвършенства за които мога да се сетя…

Ги дьо Мопасан

„Бел Ами” заема заслужено място сред шедьоврите в световната литература. Иронична и пикантна сатира на времето.

                                                 New Statesman

Блестящата кариера на Бел Ами е доказателство за упадъка на цяло едно общество.

                                                 Жан-Пол Сартр

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here