Издателство „Слънце“ представя „Берлински блус“ от Свен Регенер

АНОТАЦИЯ 

Дебютният роман на Свен Регенер ни пренася в мрачната атмосфера на западноберлинския квартал Кройцберг малко преди края на 1989 година. Това е сборище на наркомани, проститутки, хипита, рокери, както и представители на работническата класа. С тях съжителства и Франк Леман – затворен тип, който мрази да напуска пределите на квартала, тъй като всяка промяна на обстановката му действа зле и объркващо. По-голямата част от сивия му живот преминава в кръчмата, в която работи. Внезапно запознанство с красивата готвачка Катрин за кратко го вади от летаргията. Идва и денят, в който пада Берлинската стена. Леман е на улицата заедно с хиляди други, но дори и това събитие не представлява особен интерес за него, тъй като не се вълнува особено от политика. Скоро животът в Кройцберг продължава своя монотонен ход…

„Берлински блус“ е най-продаваната книга в Германия през новия век, а авторът ѝ печели множество престижни награди.

ЗА АВТОРА

Свен Регенер, роден на 1 януари 1961 г. в Бремен, е немски музикант и писател, живеещ в Берлин. През 1982 г. записва първия си албум с групата „Zatopek“, а през 1984 г. се присъединява към „Neue Liebe“.

През 2001 г. публикува първия си роман – „Берлински блус“, и получава награда „Deutscher Filmpreis“ за сценария на филма със същото име.

Вашият коментар