Близо до врага

Жанр: Военен

От петък, 2 февруари, в 22:00

Година: 2016
Сезон 1: 12 x 60 мин.
Режисьор: Стивън Полиакоф
В ролите: Джим Стърджес, Фреди Хаймор, Алфред Молина, Шарлот Райли, Линдзи
Дънкан, Алфи Алън, Анджела Басет, Робърт Гленистър

Действието се развива в пострадал от бомбардировките хотел в Лондон след Втората световна война. „Близо до врага“ проследява живота на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. Последната му задача за военните е да гарантира, че заловеният немски учен Дитер ще започне да работи с британските кралски военновъздушни сили по спешното развитие на реактивния двигател. На фона на възникващата Студена война за всички е ясно, че за британската национална сигурност е ключово въоръжените сили да разполагат със супермодерна технология възможно най-скоро. Калъм използва
нестандартни методи в усилията си да убеди Дитер да работи с британците и в крайна
сметка между двамата мъже възниква приятелство. Но скоро избухва напрежение и нищо не е каквото изглежда. В хода на цялата поредица Калъм среща редица други герои, чиито истории се пресичат. Сред тях са Виктор, по-малкият му брат, който се опитва да се справи с психологическите травми от битките; Харолд – бивш служител във Външно министерство, който разкрива потресаващи истини за избухването на войната; Рейчъл – очарователна американка, сгодена за най-добрия му приятел…

Harlots_Season1, Episode 1, Photo credit: Liam Daniel/Monumental

Блудници

Жанр: Политика и власт

От четвъртък, 1 февруари, в 22:45

Година: 2017
Сезон 1: 8 x 60 мин.
Режисьор: Мойра Буфини, Алисън Нюман
В ролите: Саманта Мортън, Лесли Манвил, Джесика Браун Финдли, Дороти Аткинсън

„Блудниците“ е завладяваща драматична поредица, чието действие се развива в динамичния и космополитен Лондон в края на 18-ти век. Предлага смел поглед  към най-скъпоценната търговска дейност в града: секса! Във време, в което една на всеки пет жени е проститутка, провокативната поредица е вдъхновена от историите на истински жени и мъжете, които ги заобикалят. В центъра на действието са Маргарет Уелс и нейните дъщери. За нея е трудно да съчетае ролите си на майка и собственичка на публичен дом. Когато бизнесът ѝ е атакуван от конкурентна „мадам“, Лидия Куигли, която няма никакви скрупули, Маргарет трябва да отвърне на удара, дори и това да значи, че ще изложи семейството си на риск. Съчетавайки остроумие с напрегната драматичност, динамичната история за семейство, власт и жестоки икономически условия хвърля светлина върху необикновените бизнесдами, помогнали за създаването на Лондон, какъвто го познаваме в наши дни, и показва истории, които продължаваме да виждаме и днес.

Sarah Winter (Louise), George Blagden (Louis XIV)

Версай

Жанр: Автентична
историческа поредица

От сряда, 7 февруари, в 22:50
Година: 2015
Сезон 1: 10 x 60 мин.
Режисьор: Дейвид Уолстенкрофт, Саймън Мирън
В ролите: Стюарт Бауман, Джордж Благден, Александър Влахос, Елиза Ласовски

Добре дошли в света на власт и предателство, любов, похот и войни от всякакъв вид, където придворните се борят за кралското благоволение. Френският крал Луи XIV е на 28 г. и най-после едноличен владетел на своето кралство. Преследван от детски спомени за преврат срещу баща си, той поръчва строежа на най-красивото място в Европа – двореца Версай. Благородниците жадуват да влязат в пищния замък, без да разбират, че целта му е да ги затвори и контролира. Една от най-главните цели на Луи е по-малкият му брат, Мосю, мекушаво денди и забележителен воин. Дворът също е бойно поле за любовта, докато кралицата Мария Тереза се бори да укроти похотливия нрав на съпруга си. Може ли да спечели обратно сърцето му срещу съперницата си, сестрата на английския крал? Това е Версай в цялата му жестока слава.

Ресторантът

Жанр: Историческа
драматизация

От неделя, 4 февруари, в 22:00
Година: 2017
Сезон 1: 10 x 60 мин.
Режисьор: Улф Квенслер, Малин Невандер, Йохан Розенлинд
В ролите: Хеда Стирнстед, Чарли Густавсон, Матиас Нордквист, Сюзан Ройтер, Адам
Лундгрен

Понеделник, 7 май 1945 г. Втората световна война най-после приключва и се задава ново светло бъдеще. В разгара на празненствата в центъра на Стокхолм двама непознати случайно се целуват и разделят веднага след това. Момичето от висшата класа Нина и кухненският работник Кале още не знаят, че кратката им среща ще доведе до сериозни последици за много хора. За семейство Льовандер краят на войната носи огромно облекчение. Те са собственици на класен ресторант в сърцето на Стокхолм. По време на войната най-големият им син Густав е успял да задържи ресторанта на повърхността със съмнителни средства. Сега той възнамерява да го управлява по същия начин. Бъдещето на ресторанта става предмет на грандиозен семеен конфликт. Но истинското решение ще вземе майката Хелга, която с помощта на главния готвач Баке се грижи за семейния бизнес. Тя трябва да запази семейството си, като едновременно с това осигури бъдещето на ресторанта в новото време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here