Блудници

Жанр: Политика и власт

От четвъртък, 14 декември, в 22:45
Година: 2017
Сезон 1: 8 x 60 мин.
Режисьор: Мойра Буфини, Алисън Нюман
В ролите: Саманта Мортън, Лесли Манвил, Джесика Браун Финдли, Дороти Аткинсън

„Блудници“ е завладяваща драматична поредица, чието действие се развива в динамичния и космополитен Лондон в края на 18-ти век. Предлага смел поглед към най-скъпоценната търговска дейност в града: секса. Във време, в което една на всеки пет жени е проститутка, провокативната поредица е вдъхновена от историите на истински жени и мъжете, които ги заобикалят. В центъра на действието са Маргарет Уелс и нейните дъщери. За нея е трудно да съчетае ролите си на майка и собственичка на публичен дом. Когато бизнесът ѝ е атакуван от конкурентна „мадам“, Лидия Куигли, която няма никакви скрупули, Маргарет трябва да отвърне на удара, дори и това да значи, че ще изложи семейството си на риск. Съчетавайки остроумие с напрегната драматичност, разказът за семейство, власт и жестоки икономически условия хвърля светлина върху необикновените бизнесдами, помогнали за създаването на Лондон, какъвто го познаваме в наши дни, и показва истории, които продължаваме да виждаме и днес.

Агент: Вашингтонски шпиони

Жанр: Войни

От петък, 15 декември, в 22:50
Година: 2014
Сезон 1: 10 x 60 мин.
Режисьор: Крейг Силвърщайн
В ролите: Джейми Бел, Ангъс Макфейдън, Сет Нумрик, Даниел Хеншал,
Кевин Макнали

От създателите на „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad) и „Момчетата от Медисън авеню“ (Mad Men), „Агент: Вашингтонски шпиони“ разказва историята на бедния фермер от Ню Йорк Ейб Удхъл, който заедно с група приятели от детството създава шпионска мрежа „Кулпър“ – първия американски шпионски кръг. В зората на Американската война за независимост, тази неправдоподобна група шпиони се обединява, за да обърне хода на борбата. Действието на поредицата излиза от фронта и се насочва към конфликт на обикновени мъже и жени, които се забъркват в свят на двойни агенти, тайни операции и разбиване на кодове. Ейб е разкъсван между лоялността към семейството си, последователи на торите, и уважението към тези, които се бият за партиотичната кауза. Под ръководството на Джордж Вашингтон, той и неговите колеги агенти помагат да се обърне войната в полза на Континенталната армия и техните дръзки усилия в крайна сметка поставят основите на модерния шпионаж.

Клондайк

Жанр: Екшън и приключения

От петък, 15 декември, в 22:00
Година: 2014
Сезон 1: 6 x 60 мин.
Режисьор: Саймън Селан Джоунс
В ролите: Ричард Мадън, Аби Корниш, Тим Рот, Тим Блейк Нелсън, Сам
Шепърд, Ян Харт

Ридли Скот е изпълнителният продуцент на „Клондайк“ – минипоредица с епично въздействие с участието на Ричард Мадън (Game of Thrones), Аби Корниш (Геобуря) и известния британски актьор Тим Рот. Поредицата е вдъхновена от истинските истории на ловците на богатство, борили се за оцеляване със суровите условия на канадската територия около р. Юкон. В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн – приятели от детството, които рискуват всичко, за да преследват мечтата си да забогатеят по време на златната треска от 80-те години на 19 век в Клондайк. Двамата авантюристи предприемат трудоемкото пътуване до дивия канадски район и срещат отчаяни и опасни хора, сред които алчни бизнесмени, съблазнителни куртизанки и местни племена, които са свидетели на унищожението на земята и хората им от решени на всичко предприемачи.

Борджиите

Жанр: Политика и власт

От вторник, 19 декември, в 22:55
Година: 2011
Сезон 1: 12 x 60 мин.
Режисьор: Том Фонтана
В ролите: Джон Доман, Марк Райдър, Изолда Дайчоук, Арт Малик, Стенли Вебер

Това е времето на Да Винчи и Микеланджело, епоха на дръзка креативност и несравним интелектуален напредък. Но това е и времето на Макиавели, на вилнеещо беззаконие, непрестанна война и неописуема поквара. В сърцето на световния ред е Ватиканът – арбитър на конфликти между кралства и империи. А в центъра на Ватикана е човек, чието желание за власт ще го принуди да преследва най-голямата награда, престола в „Свети Петър“. Човек, чието име ще стане синоним на безскрупулност и чието папство ще се помни като най- скандалната глава в историята на католическага църква – Родриго Борджия. Четирите му деца – Хуан, най-големият, горделив, мързелив, безскрупулен сексуален хищник; Чезаре, млад мъж, разкъсван между вярата, която не е призванието му и своята тъмна и насилническа натура; Лукреция, младо момиче, което открива тайната сила на женската сексуалност, и Гофредо, невинно дете, което ще израсне в семейство, разкъсвано от конфликти – ще даде на Родриго предизвикателства, не по-малки от политическите маневри на светските му и религиозни съперници.

Ченге

Жанр: Престъпления и мистерии

От четвъртък, 14 декември, в 22:00
Година: 2012
Сезон 1: 10 x 60 мин.
Режисьор: Том Фонтана, Уил Рокос
В ролите: Том Уестън-Джоунс, Кайл Шмид, Анастасия Грифит, Ато Есондох,
Франка Потенте

В завладяващата криминална драма, ирландско-американският детектив Кевин Коркоран, бивш боксьор, се завръща от Гражданската война и открива, че жена му е отвлечена, а дъщеря му е мъртва. Работейки в скандално известния квартал „Файв Пойнтс“ в Ню Йорк, той се опитва да разбере какво се е случило със семейството му. Двама приятели от войната – своенравният син на богат индустриалец и талантлив афроамерикански лекар, с когото крият обща тайна – му помагат в търсенето на истината. Приятелите отвеждат Коркоран в противоречащите си светове – на елегантното Пето авеню и зараждащата се афроамериканска общност в по-слабо развития Северен Манхатан, помагайки му да удържа моралната си позиция в бурно развиващия се свят.

Вашият коментар