В разгара на лятото от Книгоиздателстка къща „Труд” предлагат сериозно и интересно четиво – първата биография на министър-председателя на България Бойко Борисов. Традиционно, важните политици в Европа и по света се сдобиват с биографии още в началото на встъпването им във власт. Но за Бойко Борисов едва сега, в третия му мандат, журналистът от в. „24 часа” Кристина Кръстева успя да събере и опише най-важните събития от живота на премиера, като в книгата всички факти са проверени и истинни.

Само преди няколко месеца, на 24 май 2017 г., бившият белгийски премиер и първи председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой казва с респект за Бойко Борисов: „Бойко е политикът, който винаги се завръща.” И сякаш това изречение казва всичко за Борисов и неговата политика. Обичан от народа, респектиращ международните политици из цял свят, добър, сърцат, но и много критичен. Всички тези качества, характерни за настоящия министър-председател, са описани в книгата, но и не само това – направен е опит да се разбере защо Бойко Борисов е такава важна личност.

 В книгата „Бойко, който винаги се завръща” информацията е проверена. А най-интересното е, че е надградена със стотици любопитни факти, случки и обстоятелства, които са неизвестни, и то не само за широката аудитория. Събирани са от преки впечатления, докато авторът е отразявал този държавник, и от разкази на хора, които са му близки. Или са били такива през годините.

Самият премиер не е проявил желание да говори нещо специално за книгата. Това уточнение от страна на издателя е важно, за да знаят читателите, че книгата не е поръчкова и в нея няма елемент на цензура. В нея всички истории са проверени, но са пречупени през перото на автора. Умишлено, Кристина Кръстева акцентира още от началото на най-достойната черта на премиера, а именно – че е човек, който при зов за помощ откликва неизменно. Не че се оплакваме от магистралите му. И тях ги има…

В  биографията на премиера ще откриете и над 100 снимки, част от които публикувани за първи път.

Вашият коментар