След като за пореден път разсмя зрители от няколко поколения, невротичната британка Бриджет Джоунс се завръща и чрез едноименната книга, дело на Хелън Филдинг!

Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“ (превод: Надя Баева, 176 стр., цена: 14 лв.) е брилянтна комедия, която се появява скоро след филма със същото заглавие, три години след третия роман, но с действие, което го предшества хронологически. Съдбата отново изправя един срещу друг двамата любовници на Бриджет Джоунс – Даниъл Клийвър и Марк Дарси. Този път поводът е бащинството на нероденото дете на Бриджет. А тя самата, макар и вече на зряла възраст, продължава с все същия неподправен чар да оплита конците в работата, любовта и живота си (пък и в този на околните) и да бъде все така невероятно забавна, каквато е била винаги.

Родена през 1958 г., английската писателка Хелън Филдинг печели популярност покрай радостите и тревогите на своя забележителен персонаж. „Дневникът на Бриджет Джоунс“ първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в “The Independent”, едва през 1996 г. е публикуван романът, който, редом с продълженията си, жъне неимоверен успех. Екранизациите с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт светкавично се превръщат в блокбастъри. Четирите романа за Бриджет Джоунс, тази щура представителка на новия феминизъм, доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония.

Вашият коментар