Премиера в България: 29.05.2015г.
Световна премиера: 21.08.2015г.
Жанр: Комедия
Продължителност: 93 минути
Формат: 2D
Сценарист: Питър Богданович, Луиз Стратън
Режисьор: Питър Богданович
В ролите: Оуен Уилсън, Имоджен Пуутс, Рис Ифанс, Катрин Хан, Тейтъм О’Нийл, Уил Фортe, Люси Пънч, Дженифър Анистън, Куентин Тарантино, Сибил Шепард, Дженифър Еспозито
Разпространител: bTV Studios / Lagniappe Films

Филмът разказва за Изабела „Изи“ Патерсън (Имоджен Пуутс) – компаньонка, мечтаеща да стане актриса. Един от клиентите й, Арнолд Албъртсън (Оуен Уилсън) – успешен театрален и филмов режисьор, готвещ се да постави нова пиеса на Бродуей, й предлага 30 хиляди долара, за да промени живота си. Както самият той се изразява, има хора, които хранят катериците с ядки в парка. А защо да не нахраним ядките с катерици? В крайна сметка се оказва, че това далеч не е първият път, когато Арнолд казва тези думи на момиче на повикване, Изи не е първата му „катерица“, а „да нахраним ядките с катерици“ се превръща в израз, повтарящ се през целия филм със завиден комичен ефект.
Въпреки че е изумена, Изи приема предложението. Това отприщва след себе си поредица от събития, които променят не само нейния, но и живота на околните – съпругата на Арнолд и звезда в пиесата му, Делта Симънс (Катрин Хан); колегата й актьор Сет Гилбърт (Рис Ифанс), явяващ се и съперник на Арнолд за сърцето на Делта; влюбеният в Изи драматург Джошуа Флийт (Уил Форте); приятелката му Джейн (Дженифър Анистън), която е и психотерапевт на Изи; бившият й клиент и все още обсебен от нея съдия Пендъргаст (Остин Пендълтън); родителите й (Сибил Шепърд и Ричард Луис); нает от съдията тайнствен детектив (Джордж Морфоргън), който се оказва баща на Джошуа… До края на филма, чрез поредица от комични връзки и обрати, животът на всеки един от тях се променя необратимо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here