magiqta_na_medeniq_mesec_coverВъзможен ли е раят на земята?

Как по-лесно да открием и задържим сродната ни душа и да заживеем в рая на земята разбираме от известния доктор на биологическите науки и специалист в областта на Новата биология Брус Липтън и книгата му Магията на медения месец (ИК „Изток-Запад“).

Храната и водата далеч не са най-важното за човека. Хората изпитват непреодолима нужда от общуване и споделяне. Може би затова един от най-големите страхове на човек е да не бъде отхвърлен от общността, т.е. да остане сам(отен). Жените – на които обществото често налага от невинна детска възраст, че са по-слабият пол, че задължително имат нужда от някого, който да ги пази, сиреч, от закрила – сякаш се страхуват най-много от това: дали ще намерят сродната си душа, половинката, която да ги обича в миг не само на слабост дори… В своята книга Магията на медения месец (с подзаглавие „Научно ръководство за създаване на рая на земята“) известният доктор на биологическите науки и специалист в областта на Новата биология Брус Липтън твърди, че намирането на половинката в живота далеч не е толкова трудно, колкото мнозина смятат, и дори ни показва как да открием и задържим сродната си душа. В предговора към изданието той пише: „Може би си мислите, че голямата ви любов е била в най-добрия случай щастливо съвпадение или пък в най-лошия – пълна илюзия; че провалът ѝ се е дължал на лош късмет. Но в тази книга ще ви обясня, че не друг, а именно вие сте причината както за появата на магията на медения месец, така и за нейното изпаряване. Щом разберете как сте го постигнали, ще сте способни като мен да престанете да се оплаквате от лошата си карма във връзките и да създадете приказката, в която героите заживяват щастливо и която ще заплени дори и холивудските продуценти.“

Авторът засяга темата за секса като естествен начин за продължаване на рода – един от основните закони в природата, важащ както за хората, така и за животните.  Липтън отбелязва и ключовата разлика между човеците и останалите живи същества – по време на секс ние изпитваме върховно, несравнимо с друго удоволствие, което прави половия акт нещо много по-дълбоко от просто продължаване на рода (както е при животните). За човешките същества сексът с цел размножаване наистина е важен, но само докато се стабилизира популацията и се достигне определено ниво на сигурност, смята Липтън. Но дори в общества, където подтикът за възпроизводство е по-слаб, съществува стимул за съчетаване по двойки, защото стремежът да се свържеш с друг човек надделява. Именно защото сме движени от желанието да се свързваме един с друг и да изпитваме удоволствие – и физическо и духовно – от това, трябва да разберем как природата е възнамерявала да ни свърже, твърди Липтън в Магията на медения месец. Ученият цитира изследване, резултатите, от което красноречиво показват, че докато мъжете правят секс, умът им се отплесва едва в 10% от случаите. Това заключение дава обяснение защо по време на медения месец партньорите действат съзнателно с лекота. Когато вниманието ни е будно (не само когато правим секс), желанията на нашия съзнателен ум ще намерят израз в реалността. А това, твърди Липтън,  е начинът да си осигурим трайно присъствие на магията на медения месец, т.е. да заживеем в рая на земята за колкото си пожелаем.

Брус Липтън  е учен-изследовател, доктор на биологическите науки и преподавател по клетъчна биология в множество медицински учебни заведения. Той е водеща фигура в областта на Новата биология – гостува като оратор в десетки телевизионни и радио предавания и е основен лектор на национални и международни конференции. Световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата, неговите експерименти – както и тези на други водещи фигури в областта – изследват в детайли механизмите, посредством които клетките получават и обработват информация. Освен Магията на медения месец, Липтън е известен също с книгите си Биология на убежденията и Спонтанна еволюция (в съавторство със Стив Баерман).

Вашият коментар