След бляскавата премиера на “Вездесъщият”, събрала в Зала 1 на НДК над 2000 зрители, които аплодираха на крака екипа, филмът тръгва по екраните в цялата страна. Предвидено е мащабно разпространение от ЛЕНТА с рекродните за български филм 54 салона в цялата страна. На премиерата филмът предизвика смях и сълзи сред хора от всякаква възраст, което затвърждава очакването, че “Вездесъщият” ще достигне до широка публика и ще бъде сред най-успешните филми за годината. Билетите вече са в продажба.

Кинопремиерата на „Вездесъщият“ идва броени дни след триумфа му на 35-ия фестивал „Златна роза“, където събра общо 5 награди – за пълнометражен филм, за мъжка (Велислав Павлов) и женска роля (Теодора Духовникова), както и награда на критиката и на публиката. За първи път последните две съвпадат, което показва, че филмът се оценява високо и по фестивалните, и по зрителските критерии. Това е втора „Златна роза“ за “Мирамар Филм”, като първата е за филма “Дзифт” през 2008 г.  През 2011 г. компанията продуцира най-успешния филм за годината LOVE.NET, който също е копродуциран от NOVA.

Както и “LOVE.NET”, “Вездесъщият” е създаден по оригинална идея на режисьора Илиян Джевелеков. Историята е базирана на актуалната в наши дни тема за новите технологии и наблюдението. Сюжетът проследява живота на мъж, който постепенно се увлича да следи хората около себе си със скрити камери. Всичко започва като невинно хоби, но неусетно героят влиза в ролята на вездесъщ регулатор на чужди съдби.

Актьорският състав е съчетание между утвърдени звезди и актьори, които до момента се изявяват предимно в театъра. Ролята на Емил е поверена на Велислав Павлов, за когото това е първа главна роля в киното. Жените около него са Теодора Духовникова, младата актриса Весела Бабинова и Анастасия Лютова. Основни роли във филма имат още Михаил Мутафов, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов, Мария Славчева, Георги Стайков, а  зад камерата застава същият екип, създал хитовия “LOVE.NET”.

Вашият коментар