„ Шест и едно наум” е ново филмово заглавие, разказващо за приключенския дух на група млади хора, бягащи от ежедневието в офиса, в търсене на силни емоции и преживявания сред природата. Но както често се случва в живота, те се оказват неподготвени да се сблъскат с реалността и истината, да преодолеят себе си и гордостта си и да приемат  откровеността на другите. Това води до множество сблъсъци и борба на характери, опити за надмощие и ситуации, водещи до  пълно разголване.

„ Днешният свят е твърде отдаден на външното и материалното. Той е престанал да се самонаблюдава критично, да търси смисъла на съществуването си. Ограничава духовността си с фалшива религиозност и „модерни практики“, с изкуство заради самото изкуство (отдавна превърнало се в нещо изкуствено), с живот заради самия живот…” . Това казва режисьорът на филма Лъчезар Петров, който прави своя дебют с „Шест и едно наум” и аргументира потребността си да реализира този проект. 

Лентата представя шест многообещаващи имена на млади актьори и участието им в нея е първи досег с професионалното кино за по-голямата част от тях.

Йоана-Изабела Върбанова, Мирела Карабанчева, Анастасия Левордашка, Галин Найденов, Ахмед Юмер и Теодор Софрониев си партнират много успешно с вече наложилите се Тончо Токмакчиев и Албена Тодорова.

 „Шест и едно наум”  ще бъде в кината  от  27.10.2017.

Вашият коментар