Изкуството е лицето и сърцето на всяко общество. То поражда въпроси, дава отговори, променя и утвърждава гледни точки. И АЗ МОГА / I Can Too вярва в силата и влиянието на изкустовото и залага на него, с желание да обогати и облагороди младите хора, да ги направи социално мислещи и ангажирани.

Във време на икономическа криза и свръхматериализъм, двете най-ощетени сфери в общество ни: тази на изкуството и социалнaта, се подкрепят взаимно.

Обединявайки се, те отправят призив към нас да потърсим изход по-надалеч от оцеляването днес, като помислим за другия, за себе си, за утре.

Българското кино в лицето на актьора Георги Стайков, режисьора Виктор Чучков-син и продуцента Борислав Чучков на нашумелия филм TILT заявява:

„Социалното у нас има нужда от подкрепа! Децата в нужда, на които И АЗ МОГА помага – също.”

Заставайки зад каузата I Can Too, те показват гражданската си позиция и призовават своите почитатели да ги последват.

„Искам да видя гражданско общество, което реагира на всяка несправедливост и на всеки сериозен проблем, който го касае.” – казва Виктор.

Братя Чучкови са продуцирали редица късометражни и документални филми, някои с престижни награди, телевизионни шоу програми, реклами и множество музикални клипове на повечето български топ изпълнители. Имат също над 500 записа на филмова музика за световно-известни композитори и филмови режисьори.

Социалната си ангажираност заявява и един от главните персонажи в ТИЛТ – Георги Стайков. Актьорът, станал известен с легендарния за редица поколения български филм „Вчера“, споделя:

„Вярвам, че сегашното поколение има възможност да направи страната ни по-добро място за живеене и пътя към успеха е, като започне да мисли социално.”

Георги Стайков (полковник Катев в Тилт) е и едно от най-известните лица на шведското кино – снимал се е в нашумялата трилогия „Милениум“, участва и в хитовия „Всичко за любовта“ на Томас Винтерберг, редом до Шон Пен, Хоакин Финикс и Клеър Дейнс, а в последните няколко години ни напомня за таланта си в български филми като „А днес накъде“, „Мисия Лондон“.

Без протести, отричане и крясъци, а единствено чрез себе си, изкуството и социалното работят еднo за другo. Посланието им е само едно, то е просто и видимо. Посланието са самите те.

 

 

Вашият коментар