bulgar_mejduzvezden_ynishtojitel_coverДълго чаканата трета книга-игра на Неделчо Богданов – Българ. Междузвезден унищожител( ИК „Сиела”), е вече факт. След като ни срещна с пирати, гангстери, прабългари и индианци, Българ ни е приготвил още по-вълнуващи приключения, при това не на Земята, а в необятния Космос. Премиерата на изданието е насрочена за 29 юни и поставя началото на лятното турне на Неделчо Богданов из страната.

В опита ни да спасим Несебър, а впоследствие и Земята, в предишните две книги-игри Българ ни срещна с пирати, индианци, прабългари, марсианци и гангстери. Сега, когато Несебър е в безопасност, а Земята си пътува кротко и необезпокоявано по своята собствена орбита, е време да издигнем приключението на по-високо ниво  към последната граница: Космоса! Защото, когато Слънчевата система е заплашена от тайнствен Маскиран злодей, само Гого, Българ и компания могат да я спасят!

Освен с липсата на каквито и да е псувни, груб език и секс, както в анимацията, така и в книгите-игри, Българ и компания са известни с добросърдечния си хумор, забавните пакости, проповядването на толерантност към хора с увреждания и приятелство.

Светът на Българ се развива и променя, за да покаже на малки и големи, че чистият смях ни сближава, и че е универсално лекарство за злободневните ни проблеми.

pic_2Българ тръгна на турне от София

В книжарница „Хеликон – България” в София бе премиерата на новата книга-игра на Неделчо Богданов и ghost writer-а Ал Торо „Българ 3. Междузвезден унищожител”. Авторът на култовия анимационен филм с хиляди последователи в ютюб отново събра вярната си публика , за да поговорят за връзката между епизодите и книгата, за това трудно ли се прави един анимационен, за разрастването на мърчандайза „Българ” и най-новата гордост на Неделчо – пицария „Българ” в родния му Несебър.

Както подсказва и заглавието, този път действието не се развива в Несебър, а излиза дори отвъд пределите на Земята – в необятния Космос. В представянето взе участие и новият гост автор в книгите-игри „Българ” – Ал Торо. Припомняме, че той наследи Робърт Блонд – ghost writer в „Българ. Тайната на пиратския остров” и „Българ 2. Лабиринтът на времето”.

По думите на авторите новата книга-игра е по-трудна и е насочена към феновете, които вече са изиграли първите две части от серията. Хуморът и свежият стил обаче си остават същите. Специално за „Българ 3. Междузвезден унищожител” са подготвени интересни логически загадки и много допълнително съдържание, включително таен епизод, който ще донесе награда на първия, който го открие и изпрати номера му на лично съобщение на официалната фейсбук страница на Българ.

С премиерата на „Българ 3. Междузвезден унищожител” в „Хеликон – България” бе поставено началото на турнето на Неделчо Богданов из страната. Феновете на филма и книгите „Българ” ще имат възможността да се срещнат със създателите на бранда и в още 4 български града. Ето кои са те:

  • Варна – 6 юли – книжарница „Сиела”, 18:30 часа
  • Бургас – 8 юли – книжарница „Хеликон”, 18:30 часа
  • Стара Загора – 9 юли – книжарница „Хеликон”, 18:30 часа
  • Пловдив – 10 юли – книжарница „Сиела”, 18:30 часа

За повече информация следете фейсбук събитието на турнето „Българ” тук.pic_1

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here