„Бързи и яростни 8“ е любимият филм на света този уикенд. Прогнозните резултати към края на вчерашния ден сочат, че заглавието ще регистрира около $534.2 млн. от премиерния си уикенд в 65 страни по целия свят.

Ако прогнозите се оправдаят, това ще бъде най-касовия световен уикенд за всички времена, като ще остави в историята „Хари Потър и даровете на смъртта част 2“ с $483.2 млн, „Джурасик свят“ с $524.9 млн. и „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ с $529 млн.

Очакваните приходи САМО от САЩ за уикенда са около $103.8 млн, а от международното му разпространение се прогнозират регордните $430.4 млн. Студиото обяви в петък първите международни приходи, който възлизаха на $112.1 млн  + приходите от САЩ това доведе цифрата до $194.8 млн (тук се включват и приходи от някои страни, които започнаха да показват филма в сряда.

Тези цифри подчертават нарастващата важност на международния боксофис ОСОБЕНО за високобюджетните продукции. Universal са похарчили около $250 млн по „Бързи и яростни 8“ и вече ще видят солидна печалба, още в края на уикенда.

Очаквания международен рекорд от $430.4 млн ще унищожи предходния с умопомрачителните 36% – държан от „Джурасик свят“, който прибра $316.7 млн.

Най-силни са приходите (напълно очаквано) от Китай- $65.6 млн, поставяйки рекорд за най-касов ден в историята на държавата. Прогнозните приходи за уикенда са $192 млн. – което ще превърне заглавието в най-касовия тридневен уикенд.

„Бързи и яростни 8“  прибра трофея за най-касов премиерен ден в още 15 страни- Аржентина, Колумбия, Египет, Индиа, Индонезиа, Израел, Ливан, Малайзия, Близкия Изток, Пакистан, Перу, Португалия, ЮАР, ОАЕ и Венецуела.

Припомняме, че „Бързи и яростни 7“ е шестият най-касов филм в историята на киното с приходи от $ 1 516 045 911.

Universal споделиха, че са преминали границата от $1 млрд. приходи в петък, с което се присъединяват към Disney, като второто студио преминало тази бариера през 2017г.

Вашият коментар