За автора:

„С всеки нов роман Барбара Делински задълбава все по-дълбоко в човешкото сърце и душа“.

 Синсинати Инкуайър


Барбара Делински е родена и израснала в предградие на Бостън. През 1963-а година завършва средното училище „Нютън“, през 1967 се дипломира като бакалавър по психология в университета „Тъфтс“, а през 1969 г. защитава докторска степен по социология в Бостънския колеж. Преди да се отдаде на писателската си кариера, Барбара Делински е работила като изследовател в „Масачузетската общност за предотвратяване на насилието спрямо деца“ и като фотограф и репортер за „Белмън Херълд“. Била е член на борда на директорите на Центъра за борба с рака към Масачузетската болница, все още е член на президентския съвет на Националната коалиция за борба с рака. Работи и като съветник на „Дъ ривърс едж“ – студентско издание на „Ривърс Скуул“ в Уестън, щата Масачузетс. Живее в Ню Ингланд заедно със съпруга си, който е адвокат, и тримата им сина.

 От 1980 година насам г-жа Делински е написала над 60 романа. След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза със заглавията си „Повече от приятели“, „За дъщерите ми“ и други. Барбара Делински създава впечатляващи персонажи и силно емоционални истории за брака.

Книгите й редовно се появяват в най-престижните бестселърови класации на „Ню Йорк Таймс“, „Уошингтън Поуст“, „Бостън Глоуб“, „Пъблишърс Уикли“ и „Ю Ес Ей Тъдей“.

Романите на Барбара Делински са преведени на 25 езика и се продават в милиони екземпляри по цял свят.  Сред най-обичаните от тях са:„Съседката”, „Случайна жена”, „Да флиртуваш с Пит”, „Имението”, „Лятото на дързостта”, „Скрити истини”, „Повече от приятели”,  „Семейно родословие”, Тайната между нас” и „Докато сестра ми спи“.

Сега една от най-продаваните световни авторки предлага на своите читатели поредната завладяваща история – новата й книга Бягството излезе на българския книжен пазар под знака на ИК „Хермес” на 2 -ри март.

За книгата:

Тридесет и две годишната Емили работи в престижна адвокатска кантора в Манхатън. Като студентка мечтае да се бори за благородни каузи в съда и да помага на онеправданите. Вместо това защитава интересите на големи компании, които могат да си позволят високите адвокатски хонорари.

С всеки изминал ден Емили все повече се отчуждава от съпруга си – Джеймс, който работи извънредно, за да покрие заемите им и да им осигури приличен жизнен стандарт. Двамата са женени от седем години и отчаяно искат дете, но са изгубили тръпката помежду си и желанието за интимна близост.

Забързаното ежедневие, непрестанният стрес и неудовлетворението от липсата на свободно време довеждат Емили до нервен срив. Един ден тя взема импулсивното решение да си тръгне от работа по-рано и… да не се върне.

Емоционалното и физическото изтощение я карат да потърси убежище в живописното планинско градче Бел Вали, в което е прекарала едно незабравимо лято.

Болезненото завръщане е единственият начин Емили да преоткрие себе си и да реши какво иска от живота. Неочакваната среща с Джуд – първата й любов, я кара да преосмисли връзката си с Джеймс. И да осъзнае какво е необходимо, за да продължи напред и да бъде щастлива.

Вашият коментар