След точно месец, на 21.07.2017г., е световната и българска премиера на дългоочакваната, мащабна екранизация на „Валериан и градът на хилядите планети“. Родният кино зрител ще бъде приобщен към това събитие още същия ден, благодарение на разпространителите от А+ Филмс.

През 2012г. Люк Бесон за първи път обяви, че планува да направи мащабна адаптация на френския комикс Valérian and Laureline , който е продал над 10 милиона копия и е преведен на 21 езика. На 12.05.2015г. Бесон в първия си tweet, че ще напише и режисира филма за Валериан, а Дейн Дехан и Кара Делевиндж ще участват. Те изпълняват ролите на главните герои, космически пътешественици/агенти от една футуристична Земя. На 19.08.2015г. Бесон подписа с Клайв Оуен, който поема ролята на командир Arün Filitt. Заглавието отбелязва завръщането на режисьора към космическата тематика 20г. след „Петият елемент“ и циментира интересът му към научната фантастика, особено след световния успех на „Люси“ през 2014г.

Бюджетът на филма от 197 млн. ЕВРО е към момента най-високия за френски филм. Предходния „Астерикс на Олимпийските игри“ бе най-скъпия френски филм със 78 млн. евро бюджет. А преди него- „Петият елемент“ на Бесон със 75 млн. евро бюджет. В края на август 2015г. Бесон съобщи по радио RTL, че снимките във Франция са изключително скъпи. Защото е снимал филма на чужд език (английски), Бесон не е могъл да се възползва от данъчен кредит , въпреки, че е искал да го продуцира във Франция и да създаде работа за над 1200 души екип. След това критериите за получаване на тези данъчни кредити са били адаптирани. През май 2015 Fundamental Films се включиха с инвестиция от $50 млн.

Следете всичко за филма, на неговият ОФИЦИАЛЕН, БЪЛГАРСКИ ФЕЙСБУК ПРОФИЛ!

Вашият коментар