Най-личният проект за реж. Люк Бесон вече е в кино салоните в цялата страна. За да разберете до колко си струва, като филм, може да отидете и прочетете нашата кино рецензия! Тук ще се фокусираме върху това, дали да дадете допълнителни пари и гледате 3D прожекция или може да си ги спестите и да го посетите на 2D (стига разбира се да имате възможност да избирате).

Натъпкан до пръсване с компютърно генерирани образи, ефекти, локации, ВСИЧКО, цветен и с много, много екшън епизоди, филмът е брилянтното поле за изява на едно качествено 3D. Подготовката на Бесон за проекта му е отнела десетилетия и той внимателно е планирал и вложил всички усилия в реализирането на един качествен 3D продукт, въпреки че филмът е пост конвертиран. Да има момент, който той е пропуснал (може би умишлено) и то е именно ефектът „отвъд екрана“.

Дали защото го смята за „дъвка за окото“ или по друга причина, въпреки множеството възможности, филмът рядко се приема предизвикателство и реално запраща нещо отвъд екрана. Но за сметка на това Бесон впряга всички усилия и създава едни от най въздействащите дълбочини на образи и пространства. Открития космос, Алфа, дори началната сцена, 3D-то до такава степен допълва преживяването, че го превръща в лудо, неповторимо и наелектризиращо преживяване. Въпреки тъмнината и мрака на открития космос, филмът има един неочакван съюзник по отношение на яркостта- това са цветовете./ Той е толкова шарен, толкова искрящ, че дори моментите на затворено, изпълнени с тези цветове нямат НИКАКЪВ проблем с яркостта си.

Горещо препоръчваме „Валериан и градът на хилядите планети“ да бъде гледан КАТЕГОРИЧНО на 3D!

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 5 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 2 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 5 от 5 точки

Вашият коментар