Най-мащабният детско-юношески литературен фестивал с второ издание и още по-атрактивна програма.Ако се чудите къде да стартирате лятото, то ние знаем отговора. Защото се задава „Варна Лит“ 2018 – второто издание на първия международен фестивал, който обединява писатели, журналисти, художници, музиканти, театрали и общественици.

И тази година във Варна ще може да се срещнете със съвременни чуждестранни и български автори с принос в популяризирането на четенето и литературата както сред деца и тийнейджъри, така и сред възрастни.

За да извадим литературата от класните стаи и да покажем, че тя е неотменима част от ежедневието ни, срещите ни ще започнат в училища, а след това ще продължат навсякъде във Варна – библиотеки, галерии, музеи и различни алтернативни пространства, а съпътстващата програма ще включва дискусии, прожекции, работилници, изложби, концерти на ключови места край морето.

„Разказвачът в мен“ (The Storyteller in Me) – това е слоганът на най-цветния фест тази година, а фокусът е върху разнообразните аспекти на разказването – художествена литература, публицистика, кино, театър и дори музика.

Ще има и награди за най-креативните посетители! Защото разказването на истории е основна човешка потребност – средство както за развлечение, така и за споделяне на опит и акумулиране на знание. А в съвременния свят достъпът до полезно знание е едно от най-ценните придобивки.

Кого ще видите тази година? Гости на фестивала са Владимир Зарев, Алек Попов, Теодора Димова, Ей Джей Фин, Валери Станков, Захари Карабашлиев, Делян Момчилов, Доминик Карило, Дамян Дамянов, Венсант Винел, Весела Фламбурари, Георги Бърдаров, Гери Турийска, Искра Уримова, Елена Владова, Людмил Станев, Юлия Спиридонова, Петя Кокудева, Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, Виктор Божинов, Явор Гърдев, Стефан Вълдобрев и др.

Нека една добра история започне сега! Добре дошли във Варна!

Сдружение „МЛФ Варна Лит“ организира фестивала с подкрепата на Общински Фонд „Култура“ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и др.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here