С МЕЖДУНАРОДНА ПРЕМИЕРА НА КИНОФЕСТИВАЛА В КОТБУС, ГЕРМАНИЯ
В момента филмът върви на над 50 екрана у нас

“Вездесъщият”, който обра 5 основни награди на фестивала на българския игрален филм “Златна Роза”, ще има своята международна премиера в основната състезателна програма на кинофестивала в Котбус в началото на ноември. Фестивалът се
провежда за 27-ми пореден път и се е наложил като една от най- силните платформи за показ на филми с фокус върху Централна и Източна Европа.

Вторият филм на режисьора Илиян Джевелеков ще се състезава с още 11 филма на утвърдени и дебютиращи автори. Част от филмите идват в състезателната програма след като са участвали на други престижни международни фестивали като Кан, Карлови Вари, Сараево, Монреал, Чикаго. На фестивала “Златна Роза” във Варна, освен Голямата награда за най- добър филм и наградите за мъжка и женска роля, “Вездесъщият” получи и уникалната комбинация от наградите на публиката и на критиката. Фестивалното признание за филма идва паралелно с успешното му разпространение в цялата страна. В момента филмът може да се види на над 50 киноекрана. За разлика от филмите, които обичайно имат фестивален успех, “Вездесъщият” не показва мрачната страна на българския бит. Това е една забавно-драматична история за съвременни хора, които живеят пълноценно в модерния свят и се сблъскват с един от най- актуалните проблеми – докъде стигат границите на личното пространство в реалността на постоянното видеонаблюдение. Участието и наградите във филмови фестивали е доказателство, че филмът, освен че ще завладее публиката, има и ценни професионални качества.

Филмът се разпространява от Лента, подкрепен е от Националния филмов център и е реализиран в копродукция с NOVA.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here