През ноември едно от силните заглавия, които Viasat History са ни приготвили е „Жени воини“. Премиерата е на 08.11.2017г. (сряда) от 20:00 часа. Представяме ви едно изключително видео от това, което ви очаква. А в дъното на публикацията може да видите страхотна фото галерия с впечатляващи кадри от продукцията.

Военната история изглежда доминирана от мъже. До момента, в който археологически находки и най-новата изследователска работа на един от най-добрите американски професори напълно преобръщат вижданията ни за историята на военното дело и ролята на жените.

В тази документална драматична поредица в три части се запознаваме с някои от най-опитните, яростни и емблематични жени воини на всички времена – жени, служили като редови войници, елитни бойци или военни лидери от 5-ти век пр.н.е. до днес.

С помощта на драматични възстановки, компютърна анимация и интервюта с водещи историци, археолози и експерти, всяка увлекателна и исторически достоверна история разказва за кръвта, саможертвата и издръжливостта на млада жена – участник в жестоките битки на своето време.

Вашият коментар