Koriza_I„Вкусна книга – разкази, забравени под мушамата”

Докато другите пишат романи с еротичните си фантазии, ненатрапчиво и без претенция в библиотеката ни се появява книга, събрала интимните спомени на колоритна шепа хора, гъделичкащи небцата ни с разкази за отминали времена.

Сигурно понякога ви се иска да грабнете дървена лъжица и да загребете директно от детството, нали?
Е, нещо подобно може да ви се случи благодарение на „Вкусна книга – разкази, забравени под мушамата”. В нея разказвачът Шона Мукавеева е хербарирала уютни истории, от които лъха кулинарна меланхолия и канелена носталгия.  Прикрепила е с капка мед и по някоя и друга рецепта, с които да подсладите или осолите спомените за бабиния качамак и домашната лютеница. От страниците на това умилително пътешествие ще разберете какви вафли обича да яде робинята Изаура, ще научете как се става победител в бой с принцеси за принцеса и защо техно партитата вече имат мирис на пуйка.

––

71Леонсио, дай ми 5 стотинки или ще ти обръсна мустака!

Изпадали ли сте някога в историческото чудене каква е била любимата храна на робините едно време? Дали са предпочитали сладостта на захарната тръстика, която са отглеждали с цената на мечтите си за свободен живот? Или са задоволявали сетивата си с люти чушки, които ожесточено са искали да пъхнат в манджата на господарите си? Отговорът на този екзистенциален хранителен въпрос ще намерите между редовете на историята „Вафлите на робинята Изаура”.

На sgotvi.com ще намерите любимото меню на Джанго и компания, предлагано от „Вкусна книга – разкази, забравени под мушамата”.

 

Вашият коментар