Премиера в България: 20.06.2014г.
Световна премиера: 13.06.2014г.
Жанр: Екшън, Комедия
Продължителност: 112 минути
Формат: 2D
Сценарист: Майкъл Бекъл, Орън Узел
Режисьор: Фил Лорд, Крис Милър
В ролите: Чанинг Тейтъм, Джона Хил, Айс Кюб, Роб Ригъл, Ричард Греко, Джо Крест, Питър Стормаер, Ник Оферман, Дейв Франко
Разпространител: Александра филмс / Columbia Pictures

Изкласили в гимназията (цели два пъти), Шмид (Джона Хил) и Дженко (Чанинг Тейтъм) се изправят пред големи промени, когато им се налага да влязат под прикритие в местен колеж. Когато Дженко среща сродна душа в отбора на колежа, а Шмид се влива в местната бохема, двамата започват да се съмняват в партньорските си отношения. Сега те не само трябва да разрешат случая, но и да разберат дали могат да се държат като възрастни. Ако тези двама позастарели юноши успеят да се превърнат от новаци в истински мъже, то колежът ще се окаже най-доброто нещо, което някога им се е случвало.

Изкласили в гимназията (цели два пъти), Шмид (Джона Хил) и Дженко (Чанинг Тейтъм) се изправят пред големи промени, когато им се налага да влязат под прикритие в местен колеж. Когато Дженко среща сродна душа в отбора на колежа, а Шмид се влива в местната бохема, двамата започват да се съмняват в партньорските си отношения. Сега те не само трябва да разрешат случая, но и да разберат дали могат да се държат като възрастни. Ако тези двама позастарели юноши успеят да се превърнат от новаци в истински мъже, то колежът ще се окаже най-доброто нещо, което някога им се е случвало.

Columbia Pictures и Metro-Goldwyn-Mayer Pictures представят съвместно с LStar Capital и MRC, продукцията на Original Film / Cannell Studios и Storyville / 75 Year Plan Productions, „Внедрени в час 2”. Във филма участват Джона Хил, Чанинг Тейтъм и Айс Кюб. Режисьори са Фил Лорд и Кристофър Милър. Продуценти – Нийл Мориц, Джона Хил и Чанинг Тейтъм. Сценарият е дело на Майкъл Бакал, Орен Узиъл и Родни Ротам. Оператор е Бари Питърсън. Дизайнер на продукцията е Стив Саклад.

ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА НА 21

През 2012 на голям екран излиза една от най-забавните комедии на годината – „Внедрени в час”, режисирана от Фил Лорд и Кристофър Милър въз основа на класическия телевизионен сериал, в който двама млади полицаи се внедряват под прикритие в местната гимназия, където трябва да разчитат единствено на себе си.

„Шмид и Дженко са странна двойка. Те са заедно, защото са партньори, работят наистина добре заедно, защото всеки от тях има своя принос.”, обяснява Хил. В резултат Шмид и Дженко се превръщат в незабравима кино двойка.

Във „Внедрени в час 2”, създателите на филма пренасят техните взаимоотношения на следващо ниво. Продължението показва какво е необходимо за да остане трайна подобна връзка.

„Използвахме идеята за кризата на седмата година.”, разказва продуцентът Нийл Мориц. „В първия филм двамата герои не се харесват, но стават добри приятели и партньори. Сега връзката им е улегнала, подобно на брака. Върху това е изградена и историята във филма.”

Предвид това, екипът решава, че би било добре действието във втория филм да се развива в колежа. „Вдъхнови ни идеята, че Шмид и Дженко са като първата любов в родния град” – след като им се налага да влязат в колежа, пред тях се откриват нови хоризонти, случват им се нови неща и те започват да се питат дали са с правилния човек.”, разкрива Лорд.

„В колежа разбираш кой си.”, обяснява Хил, който е и продуцент на филма заедно с Мориц и Тейтъм. „Например, Шмид се самоопределя с партньорството си с Дженко. В колежа обаче, той опитва да разбере кой е в действителност.”

Междувременно, Дженко открива някого със сродни интереси. Когато разследването ги отвежда до футболния отбор, Дженко намира сродна душа в лицето на куотърбека Зук, в ролята Уайът Ръсел. Не след дълго съвършената дружба между двамата партньори изглежда застрашена. „Зук се превръща в нещо като идол за Дженко.”, обяснява Тейтъм. „Естествено се появяват и изблици на ревност, които пречат на разследването. В крайна сметка, и Шмид и Дженко продължават работа върху случая самостоятелно.”

СТРАННАТА ДВОЙКА ШМИД И ДЖЕНКО

            Въпреки успешното им партньорство в първия филм, Шмид и Дженко в много отношения изобщо не са се променили. Шмид продължава да е нервен и прилепчив, а Дженко все още се смята за недостатъчно умен да разреши сам случай.

            „Шмид трудно създава нови контакти – толкова е обземащ, че отблъсква хората.”, обяснява Милър. „Той кара околните да се чувстват задушени. Именно това запраща Дженко право при Зук.”

            От друга страна, „Дженко смята, че са разрешили един голям случай и са готови за нещо по-голямо, докато Шмид е доволен, че са партньори и е готов да направи всичко нещата да останат така.”, обяснява Тейтъм.

            В първия филм, когато героите се връщат в гимназията, всичко се случва обратно на очакванията им – зубрача Шмид става популярен, докато Дженко е аутсайдер. Когато двамата отиват в колежа нещата отново се обръщат. „Подобно на много хора, които не са се вписвали в гимназията, Шмид очаква, това да е различно в колежа. Дженко пък се притеснява, че не е достатъчно подготвен. Но очакваният им отново не се оправдават.”, обяснява Ландау.

            Вероятно тези очаквания са разменени – в крайна сметка няма причина бог на футбола като Дженко да не се чувства в свои води в колежа. В интерес на истината Тейтъм има кратка футболна кариера преди да стане актьор. Това е било отдавна, а и той вече не е на 19. „Не съм играл от 14 години. Имам скъсани сухожилия на десния крак. Две седмици си кълчих глезена при заснемането на футболните сцени. Въпреки това много ми хареса. Беше забавно да изживея отново това време от живота си.”, споделя Тейтъм.

КАПИТАН ДИКСЪН

Айс Кюб отново изпълнява ролята на Капитан Диксън. „Той беше мой идол, в детските години.”, споделя Хил. „Когато работихме върху първия филм, първото нещо, което направихме бе да привлечем човека, написал ‘F— Tha Police’ да изпълни ролята на капитана от полицията. Да работя с него е сбъдната мечта.”

            Кюб с охота изпълнява ролята. „Героят ми е най-злия капитан на света.”, коментира Айс Кюб. „Той мрази всички еднакво. Виждали сте злобни чернокожи капитани. Е, аз искам да съм номер едно.”

            „Взаимоотношенията между Шмид и Диксън, според нас, до голяма степен зареждат комедията.”, твърди Лорд. „Шмид би трябвало да стои по-ниско в йерархията спрямо Диксън, но се държи с него като с равен. Това ни се струва доста забавно.”

            „Шмид е гимназистчето, което си мисли че ще успее да разтопи леда. Няма такова нещо като „да разчупиш леда” при Диксън.”, обяснява Айс Кюб.

            КОЛЕЖАНИТЕ

За подържащите роли, създателите на филма са подбрали множество от млади актьори.

Ролята на Мая, която си пада по Шмид след като двамата се срещат на поетично събитие в кафетерията на колежа, изпълнява Амбър Стивънс. „Шмид я привлича заради дързостта му.”, обяснява Стивънс. „Поезията му е ужасна, но той е от хората, които биха направили всичко, а това е доста привлекателно за жените. Тя не би си паднала по красавец, а по някой в когото има нещо.”

Уайът Ръсел е в ролята на Зук, коутърбека, с който Дженко веднага се сдушава. „Това е любов от пръв поглед.”, разказва Ръсел. „Те завързавт приятелство, съвсем различно от това между Дженко и Шмид, такова, каквото е възможно между съотборници.”

Джими Татро играе ролята на Петела, приятел на Зук от братството. „Прякорът очевидно идва от ярко червения гребен.”,  обяснява Татро. „Той е тъпак – не харесва никого и го показва открито. Той е олицетворение на члена на фотболния отбор, обичайна гледка на всяко колежанско парти, който определено не приветства новодошлите. Чувствителната му страна се проявява когато най-добрият му приятел, Зук, започва да излиза с друг и той остава в страни.”

Джилиан Бел, изгряваща звезда от сериала „Работохолици” (Workaholics), влиза в ролята на Мерцедес, съквартирантката на Мая. „Мерцедес е мръсница. Тя не харесва Шмид и всеки път като го види му напомня, че е възрастен.”, разказва Бел. Тази открита ненавист се разразява истински в един юмручен двубой между Шмид и Мерцедес. „Джона е неповторим комик. Беше страхотно забавен ден. Чупихме си бутилки в главите един на друг, търкаляхме се навсякъде и си разменяхме крошета.”, споделя Бел.

„Всъщност, срещнахме се с Джил за друга роля, но толкова я харесахме, че създадохме този образ специално за нея.”, разкрива Ландау.

Роб Ригъл и Дейв Франко отново са част от актьорския състав с ролите си като Мистър Уолтърс и Ерик, доставчика и дилъра със злощастна съдба от първия филм. Сега излжаващи присъди за престъпленията си, те насочват Шмид и Дженко в правилната посока, когато разследването им стига до задънена улица.

ЕКШЪН

Нийл Мориц, известен с екшън-филмите си, споделя, че първият филм е деликатен баланс между екшън и комедия, този път обаче, понеже е продължение, екипът се е постарал още повече. „Не гледам на филма като на екшън комедия, а по-скоро като на комедия с екшън.”, коментира той. „Този път обаче, вече сме наложили героите, така че малко по-бързо навлизаме във филма.”

Филмът започва с автомобилно преследване, в което Шмид и Дженко са на покрива на тежкотоварен камион (сцена, в която Хил и Тейтъм са заснети без дубльори) и според Ландау е прекрасен пример за това, как създателите на филма вплитат в едно комедия и екшън. „Чанинг скача върху камиона и преследва лошите, докато Джона увисва бензпомощно с главата надолу от едната страна. Трябва винаги да се стремиш да разкажеш история с екшън сцените  – не опира само до скоростта и напрежението.”

Друга екшън-сцена е дори още по смехотворна: Тейтъм и Хил карат кола с формата на шлем за американски футбол с главоломна скорост из кампуса на колежа преследвани от лошите в „Хамър”.

„Колата-шлем е смешна сама по себе си, но гримасата на Джона прави сцената.”, коментира Тейтъм.

ЛОКАЦИИ

Екипът под прикритие си има чисто нов щаб с виетнамски Исус за фасада на ултрамодерното, вискотехнологично управление. За него Саклад и екипът му използват неокласическа сграда на изоставена след урагана Катрина църква в Ню Орлийнс. След като е укрепена и почистена, сградата е превърната във „Виетнамската църква”. В центъра на управлението стои офиса на Капитан Диксън с формата на куб. Офисът на Диксън е обграден с бляскави стъклени витрини и перфориран метал, осветен от елегантно LED-осветление.

Най-мащабната сцена във филма е кулминацията, която протича в измисления град Пуерто, Мексико. Сцената е заснета в Пуерто Рико и включва стотици статисти, танцуващи на плажа под бийтовете на DJ Diplo.

 

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here