Премиера в България: 16.03.2012г.
Световна премиера: 16.03.2012г.
Жанр: Екшън, Комедия, Криминален
Продължителност: 109 минути
Формат: 2D
Сценарист: Майкъл Бекъл
Режисьор: Фил Лорд, Кристофър Милър
В ролите: Джона Хил, Чанинг Тейтъм, Бри Ларсън, Дейв Франко, Роб Ригъл, Айс Кюб
Разпространител: Александра филмс / ColumbiaPictures

Училищните врагове Шмид и Дженко, неочаквано се сприятеляват в Полицейската Академия. Въпреки, че не са най-добрите полицаи, те имат възможност да се изявят като част от полицейския отряд под прикритие на капитан Диксън. Те сменят оръжието и значките с раници и се възползват от младежкия си вид за да се внедрят под прикритие. Бедата е там, че днешните тийнейджъри нямат нищо общо с това което Шмид и Дженко са били преди няколко години и те двамата установяват, че представата им за тийнейджърския живот, от секса до наркотиците и купона, е напълно погрешна. Оказва се, че и двамата все още не са се справили с някои от младежките си проблеми и се налага отново да се изправят пред всички несгоди на тийнейджърския живот.

В екшън-комедията „Внедрени в час”, училищните врагове Шмид (Джона Хил) и Дженко (Чанинг Тейтъм), неочаквано се сприятеляват в Полицейската Академия.

Въпреки, че не са най-добрите полицаи, те имат възможност да се изявят като част от полицейския отряд под прикритие на капитан Диксън (Айс Кюб). Те сменят оръжието и значките с раници и се възползват от младежкия си вид за да се внедрят под прикритие. Бедата е там, че днешните тийнейджъри нямат нищо общо с това което Шмид и Дженко са били преди няколко години и те двамата установяват, че представата им за тийнейджърския живот, от секса до наркотиците и купона, е напълно погрешна. Оказва се, че и двамата все още не са се справили с някои от младежките си проблеми и се налага отново да се изправят пред всички несгоди на тийнейджърския живот.

Columbia Pictures и Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, съвместно с Relativity Media представят продукцията „Внедрени в час” на Original Film / Cannell Studios. Във филма участват Джона Хил, Чанинг Тейтъм, Бри Ларсън, Дейв Франко, Роб Ригъл и Айс Кюб. Режисьори – Фил Лорд и Кристофър Милър, продуценти – Нийл Мориц, Стивън Кенъл. Сценарий – Майкъл Бекъл. По мотиви от телевизионния сериал на Патрик Хасбърг и Стивън Кенъл. Изпълнителни продуценти са Джона Хил, Чанинг Тейтъм, Езра Суърдлоу и Таня Ландау. Директор на фотографията – Бари Питърсън. Дизайнер на продукцията е Питър Уенхам. Филмов редактор – Джоел Негрън. Дизайнер на костюмите – Лиа Кацнелсън. Музиката е дело на Марк Мадърсбау.

ЗА ФИЛМА

Идеята да се вдъхне нов живот на „Внедрени в час” на голям екран идва от Стивън Кенъл, който навремето създава телевизионния сериал заедно с Патрик Хасбърг. Един от най-уважаваните и талантливи телевизионни сценаристи и продуценти, Кенъл печели възхищението на публиката и професионалните среди с филми като The A-Team”, “The Rockford Files”, “The Greatest American Hero” и “Wiseguy”.

Негов почитател е и Нийл Мориц, който има своя репутация като продуцент на екшън филми. „Той беше изключително обаятелен. Харесвах всичко в него.”, разказва Мориц за Кенъл, който почива през 2010 на 69-годишна възраст. „Стана въпрос за „Внедрени в час” и аз му споделих, че много харесвам сериала. Той спомена, че се е заел да го заснеме за голям екран и че е почитател на филмите ми и ме попита дали искам да се заема с проекта. Шегуваше ли се?”

„Внедрени в час” се излъчва пет сезона, първите четири по мрежата на Fox. В сериала, Джони Деп се изявява в първата си главна роля. Сериите с двамата млади полицаи, работещи под прикритие в гимназия се радват на висок рейтинг сред ключовата младежка аудитория.

Мориц и изпълнителния продуцент Таня Ландау виждат потенциала в създаването на нова версия на филма, но проектът набира сила след като Джона Хил се присъединява към проекта. „Идеята е страхотна. Две млади ченгета под прикритие в гимназия и противно на всички очаквания, разбиват нарко-мрежа. Правим много екшън филми и така подходихме и при режисирането на този проект. Нещата се промениха след един обяд с Джона, който предложи да направим екшън-комедия. Така, изведнъж нещата се подредиха.”, разказва Ландау.

„Започнах с въпроса, какво е да оставиш зад себе си най-важния период от младостта – гимназията. Мислиш, че вече знаеш всичко, но като се върнеш назад, установяваш, че нещата са различни. След това се усещаш отново несигурен и с проблемите, които си имал на седемнайсет.”

„Първоначално нищо не върви както трябва за героите. За двамата, това е сбъдната мечта. Но познанията им за тийнейджърския живот са остарели. Дженко, който винаги е бил харесван в училище, попада сред смотаняците, докато Шмид е в групата на „готините”. Това е пълна размяна на ролите.”, обяснява Бекъл, който е автор на сценария.

Според Хил, фактът че сериалът не присъства в ефира повече от едно поколение, работи в тяхна полза.

Следващата стъпка в разработването на проекта е да се намери подходящ режисьор, който да пресъздаде новият подход към историята на голям екран. Мориц, Ландау, Хил и Бекъл получават двама режисьори на цената на един – Фил Лорд и Кристофър Милър, чиито последен филм е „Облачно с кюфтета”.

Възможно ли е режисьори на семейни анимации да оглавят екшън комедията? „Искахме да направим нещо противоположно на това, което току-що бяхме завършили. Въпреки че, ако трябва да съм откровен, „Облачно с кюфтета” е екшън-комедия, но насочена към различна публика. Имахме доста да се доказваме.”, споделя Милър. „Затова направихме цяла презентация на всичко, което възнамерявахме да предприемем.”

Каквито и съмнения да са имали продуцентите, те са напълно разсеяни след срещата. „Когато се появиха, те бяха невероятно подготвени.”, разказва Ландау. „Имаха PowerPoint-презентация. Бяха подготвили книга с всеки етап от филма и как трябва да изглежда. Направо ме шашнаха, както и Нийл. Момчетата бяха толкова креативни и ентусиазирани.”

Една от причините Лорд и Милър да са толкова развълнувани от материала е, че те не само режисират филма, но и съпреживяват действието. „Като подрастващ гледах сериала „Внедрени в час” защото готините момичета от класа го гледаха и аз исках да съм в час с действието. Така че с този проект затварям кръга – превръщам се в готин човек като правя филма.”, споделя Лорд.

С чувството за хумор на Хил под режисурата на Лорд и Милър, съчетани с екшън щрихите на Мориц, проектът има идеалното съчетание от таланти. „Имаме малко „Бързи и яростни” от Нийл Мориц и комедия от Джона Хил. Тези неща се съединяват, експлодират и образуват ново съединение под формата на един перфектен филм.”, твърди Милър.

„Има няколко големи автомобилни преследвания във филма.”, разкрива изпълнителния продуцент Езра Суърдлоу. „Например, в едно от тях се преследват с лимузини из града, хора хвърчат през вратите, докато други стрелят през люка на покрива – пълен екшън. Нийл е майстор в тези неща – скоростта на действието, броя на кадрите, композицията на кадрите.”

Същевременно Джордж Агилар, координатора на каскадите на 1-вия снимачен екип твърди, че тази сцена е добър пример за това, как във филма са балансирани екшъна и комедията. „Режисьорите искаха екшън в стил „Бързи и яростни”, но с комедиен привкус. Изглежда вълнуващо и опасно, и в лимузината им има пияно момиче, от което трябва да се отърват. Зрителят няма да може да си поеме дъх от смях когато момичето се включва в преследването.”

Според Агилар, Хил има голям принос в изграждането на екшън сцените. „Джона винаги обмисля нещата и му хрумват нови, по-добри идеи.”, обяснява той. „Той настояваше героят му да не изглежда обигран – въпреки обучението му в полицейската академия, той продължава да не умее определени неща.”

Хил, разбира се, изпълнява ролята на Шмид, някогашния загубеняк, който за пръв път в живота си е приет като „готин”. „Това е един от най-интересните герои, които някога съм играл.”, споделя Хил. „Той иска да е добро ченге, но е неуверен, като корените на това чувство са още в ученическите му години. Когато е изпратен отново в гимназията под прикритие, той се опиянява от влиянието си, забравя полицейската работа и приятелството си с Дженко. Предпочита да води този фалшив училищен живот – по-добър от този на мъжа, преполовил 20-те. Така че, в основата си, това е историята на човек, който губи себе си.”

Като противовес на Хил, създателите на филма търсят актьор за ролята на Дженко – за когото училищните години са протекли добре и който установява че нещата не са толкова прости в следващото ниво. Някой, който може да е красив и мъжкар, но също и забавен.

„Чанинг Тейтъм отговаря на всички изисквания.”, заявява Лорд. „Всички знаят, че може да се справи с героичен образ, но под повърхността в него прозира добродушие, което добавя хубав контраст в изпълнението му. А и е по-забавен, отколкото очакват хората. Актьорът в ролята на Дженко трябваше да бъде комичен и едновременно с това да притежава блясък в очите. Чанинг притежава тези качества.”

Тейтъм, който е и изпълнителен продуцент на филма, признава скромно: „Голям почитател съм на комедийния жанр, но и се плаша от него. Толкова завиждам на хора като Джона. Затова, когато ми се обади и ми каза: „Ще снимаме „Внедрени в час” и искаме да участваш, наистина реших, че са сбъркали номера. Комедиите са толкова различни – не само трябва да си неподправен в сцените, но и да усещаш комичното и да улавяш момента. Това е изкуство. За щастие, бях заобиколен с комедийни сценаристи и артисти, които наистина знаеха какво правят – научих страшно много.”

Героят на Тейтъм, Дженко е пълна противоположност на Шмид. „Те са учили заедно и тогава Дженко е бил харесваното момче, атлетът, който е свалял мацките.”, разказва Тейтъм. „Когато се връщат в гимназията, те установяват, че всичко се е променило през изминалите 10 години. Времето на бягането от час и хулиганските прояви е отдавна отминало. Сега всички са вегетарианци и зареждат колите си с растително гориво…падат си по всичко, което Дженко смята за глупости. Дженко се движи със смотаняците и за пръв път осъзнава, че това, с което те се занимават – да учат – всъщност е готино.”

„Според мен, ако попитате Дженко защо е пожелал да стане полицай, той би се затруднил да отговори. Вероятно, благодарение на многото полицейски филми, които е гледал е решил, че това ще е страхотно.” В известен смисъл Тейтъм и героят му са израснали по подобен начин. „С приятелите ми карахме един стар Civic и се изреждахме зад волана из махалата за да видим кой ще бъде най-бърз. Не мисля, че Джона се е занимавал с подобни глупости.”

„Чанинг ми разказа как се е забавлявал с приятелите си от детинство – първо купонясвали здраво, след това отишли в пустинята, където стреляли с пушки, после всички си направили татуировки и след това отишли до къщата на друг техен приятел за да го уплашат…”, разказва Лорд. „Попитах го „Кога стана това?”, а той отговори: „В събота”. Харесвам го тоя тип. Той е истински Дженко.”

Бри Ларсън изпълнява ролята на Моли. Въпреки че героят на Хил, Шмид е бил прекалено непохватен за да излиза с момичета в гимназията, той открива, че да си такъв вече е модерно. Момичетата, особено Моли си падат по него.

Моли има свободна, но незадоволителна връзка с Ерик, наркопласьора, чиято роля изпълнява Дейв Франко. Тя е преживяла много разочарования и смята, че не може да разчита на никой. Шмид променя всичко това. Когато го опознава, тя решава, че може да му се довери. Това, което тя не знае разбира се е, че той е ченге, което я лъже.

„Героите ни участват заедно в училищна пиеса – той е Питър Пан, а тя Уенди”, разказва Ларсън. „В един момент, те се взират в очите на другия и осъзнават, че между тях пламва нещо. По-късно, когато истината излиза наяве, тя я приема доста зле.”

Дейв Франко изпълнява ключовата роля на Ерик, който е двигател на действието в сценария. „Ерик разпространява нов наркотик в гимназията, което е и причината Шмид и Дженко да бъдат внедрени там. Те трябва да открият източника на наркотика и да го премахнат”, разказва Милър.

Изборът на Дейв Франко за ролята на Ерик е поредното доказателство за това, колко се е променил училищния живот от времето на Шмид и Дженко. „Дейв Франко е идеалният мъж.”, обяснява Лорд. „Той е мил и стегнат, южняшки тип, по който момичетата са луди. Готините хлапета в днешно време не изглеждат като тези от филмите за тийнейджъри през 80-те.”

„Винаги съм смятал, че този герой не трябва да бъде зъл бандит. Хлапетата от гимназията, които познавах и които продаваха наркотици просто бях направили погрешен избор – те не бяха лоши, напротив, бяха забавни, чаровни и интересни и веднъж като ги опознаеш, можеш да кажеш само добри неща за тях. Решихме, че това е възможност да изобразим земна, реална личност, която продава наркотици.”

„Готиния тип говори за преработка на отпадъци и нови методи за съхраняване на водите и в същото време пласира наркотици.”, разказва Франко. „Това беше нов поглед върху героя. Беше забавно, защото образът не беше само на наркопласьор. Той е такъв, но е също и симпатичен – проявява се и по-уязвимата му страна.”

За ролята на учителя по физкултура, мистър Уолтърс, създателите на филма имат една причина да се спрат на Роб Ригъл: „Избрахме го, защото е най-забавният човек, който някога сте виждали.”, обяснява Милър.

„Той е добродушен човек.”, описва героя си Ригъл. „Той е треньор по лека атлетика, грижи се за децата и води часа по сексуално обучение. Той харесва Дженко, защото е просто хубав екземпляр и мрази Шмид защото не е хубав и проваля отбора по лека атлетика.”

Актоьрския състав се завършва от Айс Кюб в ролята на началника на отряда под прикритие, капитан Диксън.

„Капитан Диксън е човек, който може да те накара да се страхуваш и на когото се стремиш да угодиш.”, обяснява Лорд. „Айс Кюб е страшен. Има нещо във веждите му. Всъщност е много приятен човек, дружелюбен и интелигентен. Изпълни ми се детската мечта да се срещна с него. Незнаех как да го наричам. Мистър Кюб? Айс?”.

Разбира се, човек като Айс Кюб има много общо с историята във „Внедрени в час”. „Последната година в училище прекъснах тренировките по футбол за да се занимавам с музика.”, спомня си той. „Ако можех да се върна щях да продължа с футбола. Само това. Бях един от най-популярните ученици – няма какво да променям в тази част.”

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

Джона Хил (Шмид/ сценарист /изпълнителен продуцент) е един от най-търсените таланти в Холивуд, благодарение на еволюцията му от комедийна звезда до ролята си в „Кешлбол”, за която е номиниран с Оскар, Златен Глобус и САГ през 2011. 2010 е повратна точка в кариерата на Хил. Тогава той излиза от комедийното си амплоа за да изпълни първата си сериозна роля в независимия филм „Сайръс” (Cyrus). Хил се утвърждава в комедийния жанр с ролята си в „Супер яки” на режисьора Грег Мотола. След тази роля, той участва постоянно в продукциите на Апатоу – „Секс, наркотици и Лас Вегас” (Get Him to the Greek) през 2010, „Смешни хора” (Funny People) през 2009 и „Да забравиш Сара Маршал” (Forgetting Sarah Marshall) през 2008. Първото му участие в продукция на Апатоу е в „40-годишния девственик” (The 40-YearOld Virgin) през 2005.

Чанинг Тейтъм (Дженко/ Изпълнителен продуцент) е от следващото поколение успешни актьори в Холивуд. Той последно се снима в „Мокри поръчки” (Haywire) на Стивън Содърбърг и романтичната драма „Сватбен обет” (The Vow). Той ще изпълнява главната роля в продуцирания от него и партньора му в ж, Рейд Каролин, Magic Mike. Той ще участва и в Ten Year, отново продукция на Ten Year.

През 2011 той участва в приключенския филм „Орелът” (The Eagle) на режисьора Кевин Макдоналд. 2010 бележи ролята му в „С дъх на канела” (Dear John). През Април 2009 излиза филма с негово участие „Уличен бой” (Fighting). През 2006 Тейтъм е номиниран с награда Спирит и Готам за ролята си в A Guide to Recognizing Your Saints.

Бри Ларсън (Моли) изпълнява ролята на Кейт в сериала United States of Tara. Сред последните филми на голям екран, в които се снима Ларсън се нареждат такива заглавия като „Бастион” (Rampart), „Скот Пилигрим срещу света” (Scott Pilgrim vs. the World), „Грийнбърг” (Greenberg), East Fifth Bliss, Tanner Hall, „Просто Пек” (Just Peck). Тя привлича овациите на публиката с ролята си в независимия филм Remember the Daze.

Дейв Франко (Ерик) наскоро се снима в „Нощта на ужасите” (Fright Night) както и в уеб-поредицата Funny or Die – “Acting with James Franco”. Франко е едно от лицата в телевизионния сериал на ABC, Scrubs. Останалите му телевизионни роли са в Do Not Disturb по FOX, семейната комедия по АВС, Greek и Privileged по The CW.

Франко, неотдавна приключва снимките в трилъра Warm Bodies, а в момента се снима в Now You See Me. Той се появява и в „Грийнбърг” и „Чарли Сент Клауд”. Той участва и във филмите „Супер яки”, „Милк” и „Прекият път” (The Shortcut).

Роб Ригъл (Мистър Уолтърс) е важна фигура в комедийния жанр през последните 15 години. Ригъл играе в комедии като „Последния ергенски запой” (The Hangover), „Рики Боби: Лудият на макс” (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby,), „Ченгета в резерв” (The Other Guys).

Айс Кюб (Капитан Диксън) е без съмнение непоклатима репутация както в музикалния бранш и кино индустрията. Кариерата му в киното започва през 1991 с роля във филма Момчета от квартала (Boyz n the Hood). Едно от последните му участия е в „Бастион”. Той играе и в „Далечна стрелба” (The Longshots). Той изпълнява роли и във филмите: „Трима крале”, „Ускорение”, „Опасна територия”, „Трите хикса 2: Следващо ниво” (xXx: State of the Union), „Анаконда”.

ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА

Фил Лорд (Режисьор) е известен като режисьор и сценарист на „Облачно с кюфтета”. Филмът, адаптиран от Лорд, съвместно с Кристофър Милър, е номиниран със „Златен глобус” и четири награди „Ани” за анимация, режисура и сценарий.

Дуото е започнало работа върху Lego: The Piece of Resistance за Warner Bros. Сътрудничеството между Лорд и Милър датира от колежа.

Кристофър Милър (Режисьор) е известен като режисьор и сценарист на „Облачно с кюфтета”. Филмът, адаптиран от Милър и Лорд, е номиниран със „Златен глобус” и четири награди „Ани” за анимация, режисура и сценарий.

Дуото работи върху Lego: The Piece of Resistance за Warner Bros. Сътрудничеството между Милър и Лорд датира от колежа.

Майкъл Бекъл (Сценарий) е талантлив сценарист, автор на сценария на спечелилия овации „Скот Пилигрим срещу света” (по мотиви от комикса на Брайън Лий О’Майли). Един от последните му сценарии е на филма „Проектът Х” (Project X).

Той има известен опит и като актьор в ролята на Артуро Бандини в продуцираната от Копола адаптация на „Почакай до пролетта Бандини” (Wait Until Spring Bandini). Той участва като дете в телевизионни сериали като „А-отборът” и „Коломбо”. Той играе и във филмите „Гадни копилета”, „Бибрутално”.

Нийл Мориц (Продуцент) е основател на Original Film и повече от три десетилетия продуцира кино и телевизионни филми. С над 40 филма в кариерата си, Мориц е работил върху продукции като „Битка за Лос Анджелис”, „Зеленият стършел”, „Бързи и яростни”, „Аз съм легенда”, „Специален отряд” „Трите хикса”.

Езра Суърдлоу (Изпълнителен продуцент) има забележителна кариера като продуцент, който е работил с редица именити режисьори като: Уди Алън, Мартин Скорсезе, Сидни Полак, Бари Левинсън. Сред последните продуцирани от него филми са: „Смърфовете”, „Зомбиленд”, „Омагьосана” (Enchanted) и „Непобедим” (Invincible).

Линда Ландау (Изпълнителен продуцент) се присъединява към Original Film през 2003. Оттогава е работила върху проекти като: комедията „Щрак” (Click), „Точен прицел” (Vantage Point), „Шаферът” (Made of Honor).

Бари Питърсън (Директор фотография) е заснел филми като „Телепорт”, „Старски и Хъч”, „Холивудски ченгета”, „Мръсно синьо” и „Зулендър”.

Питър Уенхам (Дизайнер продукция) започва кариерата си като художествен директор на „Превъзходството на Борн”. Сред филмите, върху които работи са „Кървав диамант”, „Кралицата” и „Секси ботуши”. Той е дизайнер продукция на филмите „Четири пера” и „Ултиматумът на Борн”. Последните филми, върху които работи са „Бързи и яростни 5” и „Битка за Лос Анджелис”.

 

Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here