Съревнование за най-красив и най-умело реставриран АВТЕНТИЧЕН БАЛКАНСКИ КОСТЮМ с дарове!

Богатството има разновидности. Преходно, непреходно, устно, писмено, песенно. Лично или национално. Или такова, което чувстваме и като лично, и като изконно. Неща, които ти изправят косъма и вдигат кръвното, като някои народни песни, например. В някои от тях, безмензурни, с по 5000 стиха, предавани от баба на внучка, се пее за Орфей или Александър Македонски. Как се съхранява такова наследство хилядолетия се питаме.

В правенето на филма ВОЕВОДА водеща насока е автентичността. За история, реч, начин на живот, но и за оръжия, реквизит и костюми. Последните изчезват, някои вече ги няма никъде, някои се разпадат в музеи, други обаче биват откривани, реставрирани и спасени. Хората, които правят това ги наричат колекционери. Разликата между тях и колекционер на пощенски марки е космическа. Тези освен откривателски хъс имат дух да поддържат огъня.

Екипа зад филма обяви съревнование за най-красив и най-умело реставриран АВТЕНТИЧЕН БАЛКАНСКИ КОСТЮМ с дарове.

УСЛОВИЯ: костюмът трябва да е цял или много рядка и особена част от облекло. Балкански означава: български, албански, арнаутски, гръцки, турски, сръбски, македонски, каракачански или микс, каквито са хайдушките. Изпращайте минимум 3 снимки, максимум 6 снимки – от тях поне една в общ план, останалите – на характерни детайли от облеклото. Слагайте снимките като „отговор“ на албума ОТ ТУК , а организаторите ще ги качват в албума.

Нямат право на участие: носии или хора, участвали във филма Воевода и роднини на журито и екипа.

ДАРОВЕ: На първите 5 носии – разкошен календар Български Корени, предоставен от издателство BOGARA и сдружение Хайдути.

За първите 3 носии – покани за червен килим и гала-премиерата на филма ВОЕВОДА на 11.01.2017.

А най-впечатляващата носия освен горните дарове и получава и двойна покана за Партито в София Лайф Клуб след Премиерата, с актьорите, екипа и официалните гости, където ще свирят КАЙНО ЙЕСНО СЛОНЦЕ, чиято извънземна музика е във Филма.

И независимо от журито: костюмът, събрал най-много лайкове ТУК, ще получи ВСИЧКО: и покани за Премиерата на Филма Воевода, и покана за партито и концерта, и календара!

Отворете раклите, изгонете молците, разпитайте бабите и участвайте! И споделяйте с онези, които поддържат огъня.

СРОК: 31 декември 2016
ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ: 5 януари 2017

ЖУРИ: Марта Миронска – костюмограф на филма Воевода и на още над 50 филма. Данаил Димитров, Сдружение Хайдути – консултант, интруктор по стрелба и участник във филма Воевода и Зорница София, режисьор.

Част от костюмите:

Вашият коментар