Е, случи се! Най-новият български филм „Воевода“ получи своята бляскава премиера вчера, 11.01.2017г. в Cine Grand в обновения Park Center  в гр. София.
И о господи, каква бе тя!

Потапяме се в топлото и уютно предверие на киното. От входа ни посреща брилянтен „червен килим“ със златни колони и въжета около него. Гъмжи от хора. Отправяме се към касите за да се представим и получим поканите. Усмихната девойка ни посреща и открива в списъка. Отмята ни и получаваме поканите си. След което се отправяме към дълбочината на предверието. Усмихнати гости и приятели, спечелили от томболи, медии, уеб сайтове, телевизии… всякакви хора са там. Деликатен фото кът с голям банер и стенди до него!

Подобаващо, като за всяко голямо събитие, това бе и най-ухажваното място в предверието. Там се изредиха много от актьорите и екипа на филма, включително и режисьорката Зорница София.

Като в ляво от него на стената бе закотвено и заканително лого на филма 🙂

Ароматно вино, безалкохолни напитки и вода, деликатен коктейл, високи маси с представителни черни покривки… „сценографията“ бе подобаваща и ПРАВИЛНАТА за подобрен род събитие. Присъства целия екип, присъства PR-ката на филма, присъства и да го нарека най-важното лице в разпространителската фирма ЛЕНТА и много, много други. 

Безспорно гвоздеят на вечерта, беше шествието на четата, начело с гайдарите, следвани от Войводата (Зорница) и четниците! А българското хоро, което се изви от малка част от гостите в последствие, беше истински триумф, който накара душите на всички присъстващи да се стоплят и почувстват… а бе някак по-български.

С финалните надписи, четата не успя да се организира и най-нетърпеливите зрители побързаха да напуснат залата за по-цигара или нещо друго. Междувременnо целия екип, актьорския състав и Зорница София нахлуха и превзеха пространството ПРЕД кино екрана! 

Изключително умела и ръководена организация, деликатно селектирани стъпки и кътчета в предверието преди самата прожекция, внимание и много много снимки от страна на екипа и актьорите към зрители, фенове и медии.

А как се представи самият филм? Струва ли си всичкия този шум и тупурдия, който се разиграва около него? Заслужено ли е вниманието? Нашата рецензия за качествата на „Воевода“ очаквайте УТРЕ – 13.01.2017г., заедно с официалния старт на филма по кино салоните в цялата страна!

„Воевода“ разказва истинската история на Румена – майка, която е принудена да изостави дете и дом и да оцелява в жестокия мъжки свят на 19ти век. Тя предвожда чета, която налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България. Български игрален филм, вдъхновен от разказа „Румена войвода“ от класика Николай Хайтов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here