Преди да са ни връхлетели двете гигантски премиери тази седмица- зрелищното 3D приключение „Валериан и градът на хилядите планети“ и силната IMAX драма „Дюнкерк“ e  време да ви потопим в поредната публикация от раздела на 3D или не, на актуално заглавие. Премиерният хит тази седмица е „Войната за планетата на маймуните“. Ако можете да избирате, дали да го гледате на 3D или да си спестите допълнителните пари и да ги изхарчите за друго, посещавайки класическа, двуизмерна прожекция? Ние сме тук за да съветваме.

Не бих казал, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3D то за филма, но тази емоционална драма и тези мащабни, бойни сцени работят изключително добре с добавено измерение. Заглавието е заснето на 65 мм. лента, за да изглежда, като от доброто старо време. Пост конвертирането е добре планувано, а екипът от Stereo-D са вложили всички усилия. Резултатът е изключителен. От изключителните практически експлозии, през мащабните екшън епизоди, до близките кадри на Цезар и маймуните, ефектът „Отвъд екрана“ е употребяван при всяка възможност и по най-добрия възможен начин. Поредицата от тунели, епичните гледки на гора и поляни, дори лицеизраженията на Цезар са толкова ярки и отчетливи, дълбочината на тези образи и пространства ще ви порази. Яркостта може би би била известен проблем- филмът има много сцени по тъмни и мрачни места, нощем…. но резултатът е изненадващо добър. Въпреки това 3D очилата отнемат слой от яркостта, което все пак не е фатално.

Конвертираният в 3D филм изглежда добре. Достатъчно силен е , за да си заслужава гледането във формата, в който искат да ви го покажат. Далеч не е задължителен този формат, но ние препоръчваме.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 5 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

Вашият коментар