ВСИЧКИ ЦВЕТЯ НА ШАНХАЙ - КОРИЦАНай-новата книга на издателство „Вакон”  е  „Всички цветя на Шанхай” –  дебютния роман на Дънкан Йепсън, превърнал се в бестселър.
Какво е да си млада китайка в Шанхай през 30-те години на ХХ век – задълженията надделяват над личните желания, а спазването на традициите е единственото, което има значение. Светът обаче се променя прекалено бързо, за да могат повелите на времето да се запазят и следват, както завещава историята.
Във „Всички цветя на Шанхай“ главната героиня Сяо Фън разказва своята лична, чувствена и противоречива история. Съдбата е отредила на Фън още от дете да бъде пренебрегваната втора дъщеря в едно семейство, стремящо се към власт и издигане в обществото.
Неочакван и покъртителен обрат обаче отрежда на Фън да пристъпи прага на къщата на фамилията Сан като първа съпруга на богат бизнесмен. Приклещена зад тези привидно широки стени и обитаваща място на публични церемонии и лична жестокост, единственото задължение на Фън е да роди наследник. Наложеният й живот я изпълва с огорчение и недоволство и тя се решава на ужасно отмъщение, което ще шокира читателя.
С годините обаче идва и равносметката и Фън трябва да се примири с жертвите, които е направила, и с лошите решения, които е взела. Вътрешните й борби и терзания са описани на фона на неумолимите, стихийни вълни на революцията, които поглъщат страната й.
Както задълбочен исторически роман, така и личен портрет на една жена, която се бори срещу традициите, „Всички цветя на Шанхай” бележи дебюта на един чувствителен и изразителен писател.
Веднага след публикуването си книгата получава положителен отзвук и множество добри отзиви, сред които:
„Трогателно и елегантно написана.“ – Romantic Times
„С емоционален заряд и богата детайлност“ – KirkusReviews
„Животът на главната героиня в този роман е разпилян на хиляди парчета, всяко от които отразява промените в китайската история, и все пак всички заедно оформят страстния и поетичен език на Дънкан Йепсън.“ − Циу Сяолон, автор на The Inspector ChenMysteries
„Спираща дъха история. Като стихотворение или картина тя разкрива някогашния Шанхай. Прекрасно произведение, което ще разчуства читателите си.“ – Хун Ин, автор на международния бестселър Daughter of the River
„Изкусен дебют. Дънкан Йепсън представя по омагьосващ начин живота на една млада китайка в Шанхай през 30-те, като проследява необикновеното развитие на Фън от пренебрегнатата втора дъщеря до първата съпруга в богатото и властно семейство Сан и неочакваната развръзка.“ – Джанис Лий
За автора:
Това е дебютната книга на Дънкан Йепсън, който има богата филмова кариера зад гърба си. Работил е като режисьор и продуцент на пет пълнометражни филма. Продуцирал е документални филми за Discovery Channel Asia и National Geographic Channel. Бил е редактор на азиатското модно списание West East и е основател и редакционен директор на литературното списание Asia Literary Review. Завършил е право, а към момента живее в Хонконг.

Вашият коментар