Издателство ЕРА представя Камила Гребе и трилъра й „Върху тънък лед“, който е част от поредицата „Северно сияние“!

Не знаеш кой ти е приятел и кой враг, докато ледът под теб не се пропука.

Зимният студ се спуска над Стокхолм, когато полицията пристига на мястото на жестоко убийство. По странен начин то е свързано с неразрешен случай отпреди 10 години. Но този път има заподозрян! Собственикът на къщата – харизматичният бизнесмен Йеспер Оре, който е в неизвестност. Главен изпълнителен директор на най-бързо разрастващата се скандинавска верига за облекла, 45-гошният Оре е с противоречива репутация. Човекът, когото медиите обичат да мразят – заради практиките му на управление, множеството любовни афери и честите му остри изявления пред пресата.

За разследващите Петер Линдгрен и Манфред Олсън, нищо в любезния бизнесмен, дори репутацията на плейбой и слуховете за финансови престъпления, не подсказва да притежава извратения ум на хладнокръвен убиец.

В търсене на мотив, инспекторите се обръщат към брилянтния профайлър Хане Лагерлинд-Шон, която предлага различен поглед към Йеспер Оре. След дълго прекъсване, тя е нетърпелива да се върне в свои води и да използва уменията си.

Но Линдгрен и Хане Лагерлинд-Шон трябва да загърбят противоречивите си отношения и да работят като екип. Това е единственият им шанс да открият истината. Или поне Оре.

Но някой друг също го издирва.

Два месеца по-рано животът на Ема Боман – продавачка в магазин за облекла, се преобръща.  Самият Йеспер Оре влиза в магазина и тяхната случайна среща прераства в страстна афера. Заради известността си, Йеспер настоява да държат връзката си в тайна, но всячески демонстрира  любовта си към срамежливата Ема. Дори й поднася годежен пръстен! Внезапното му изчезване озадачава Ема. Тя започва да търси логична причина, но винаги стига до задънена улица и започва да подозира, че Оре е отговорен за поредицата от странни инциденти, които я сполетяват. Защо иска да я нарани? И колко далече би стигнал, за да накара любовницата си да мълчи?

Пътищата на полицията и Ема се преплитат, докато всички търсят Йеспер Оре.

Който може би е убиец. Или е измамник. Или е жертва. Или е мъртъв. Или…

Изключителен майстор на съспенса, Камила Гребе впечатлява с изненадващи обрати и завладяващ сюжет. Продаден в над 22 държави, „Върху тънък лед“ е номиниран за една от най-престижните шведски литературни награди.

За автора:

Камила Гребе е родена близо до Стокхолм. Съоснователка е на издателството за аудиокниги „Сторисайд“. Заедно със сестра си Оса Треф са написали четири изключително успешни криминални романа. Два от тях са номинирани за наградата „Шведски криминален роман на годината“ от Шведската академия на авторите на криминални романи. В съавторство с Пол Леандер-Енгстрьом, Камила Гребе пиша популярната трилогия „Москва ноар“. „Върху тънък лед“ е дебютът й като самостоятелен автор, въпреки че Камила далеч не е дебютант и това си личи в страниците на романа!

 

Вашият коментар