Най-продаваната писателка на издателство „Ентусиаст“ за 2016 г. Венета Райкова представи четвъртия си хитов роман „Вендета“ пред десетки почитатели и приятели в Книжен център „Гринуич“. Салонът едва побра желаещите да получат автограф и да се срещнат с любимата си телевизионна звезда. „Вендета“ идва след безусловния успех на „Триумфът на кучките“, „Вещицата“ и „Инсомния“, превърнали се в бестселъри.

Книгата бе представена от управителя на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова и от журналиста Сашо Диков, програмен директор на BiT.

Като домакин на събитието Виктория Бисерова приветства гостите и определи премиерата като празник. Тя изрази искрената си благодарност и удоволствие от съвместната работа с Венета Райкова.

„Сигурна съм, че Венета Райкова ще остане в историята с книгите, които е написала. И дори след 100 години някой ще намери тези книги, ще ги чете с удоволствие и ще се вълнува така, както всички ние се вълнуваме от съдбите на нейните герои. Аз лично очаквам с нетърпение петата книга и се надявам скоро да ми се обади с думите „Започнах да пиша!“, каза Бисерова.

Сашо Диков уточни, че няма да представи романа, а неговата авторка. Той шеговито допълни, че за разлика от мнението на издателката според него с Венета се работи много трудно. „В този наш занаят не е важно дали те обичат, а дали те гледат, или не. В случая – дали те четат, или не. Колкото и някои хора да се правят на велики, те четат книгите на Венета и гледат предаванията на Венета. Оттам нататък – кой каквото иска да говори. Някога за някого ще се каже, че е живял по времето на Венета Райкова“, заяви категорично Диков.

Самата Венета Райкова не скри радостта си от казаното и сърдечно благодари за хубавите думи. Тя отправи своята признателност към семейството и близките си за доверието и за безусловната им подкрепа, към своите издатели и към своите почитатели.

Раздаването на автографи продължи два часа не само заради близо 150-те присъстващи, но и поради желанието на авторката да напише специално послание за всеки от тях. Сред гостите на премиерата бяха колеги на Райкова, нейни приятели, роднини и известни личности.

В края на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува „Вендета“ – четвъртия роман на журналиста и телевизионен водещ Венета Райкова. „Вендета“ идва след безусловния успех на  „Триумфът на кучките“, „Вещиците“ и „Инсомния“, превърнали се в бестселъри.

Трите главни героини във „Вендета“ – Виктория, Марияна и Михаела – живеят в идеален свят – в света на известните и богатите, на лукса и на неограничените възможности. Блясъкът обаче се оказва привидност, параван, зад който бушуват интриги, страхове, предателства, жажда за власт и опасни игри.

Виктория е амбициозна, красива, с безупречна визия. Тя е съпруга на най-известния и влиятелен телевизионен продуцент в България, но въпреки това отказва да бъде определяна като „съпруга трофей“. След години брак тя остава сама, без дом, без средства. Стигнала до ръба на безнадеждността, тя отчаяно търси пътя към своята вендета чрез секс и пари.

Бившата топманекенка Марияна е омъжена за строителен бос и предприемач. За да докаже десетките извънбрачни връзки на съпруга си, тя наема частен детектив, който да й помогне за личната й отплата.

„Времето изтича, докато се борим с лъжите, с които залъгваме сами себе си“, си мисли Михаела – единствената героиня, която няма нужда от отмъщение, за да постигне своя път към щастието. Студена и безкомпромисна в работата си, тя е един от най-рейтинговите водещи в ефира. Но по един или по друг начин и нейната успешна кариера минава през леглото на шефа.

Въздушните кули, в които живеят трите жени, започват да се рушат. Скоро те ще трябва да научат духовните уроци на съдбата – за да постигнат своя вътрешен мир и хармония, са нужни искреност, смиреност и почтеност, добродетели, отдавна забравени в техния безскрупулен свят. Кой ще оцелее в звездната вендета и как ще бъдат раздадени картите в новата игра? Книгата ще ви държи без дъх до последната си страница.

Вашият коментар