westworld-timeline

Публикацията и снимката от горе съдържат МНОГО спойлери за целия сезон и предстоящия финален епизод на сериала. Четете на собствена отговорност.

За времевите линии в „Западен свят“

За онези от вас, които все още не са запознати с теорията за множеството времеви линии в поредицата- ще обясним. Тя предполага, че приключенията на Уилям и Логан с Долорес се случват преди около 30г., а събитията на мъжа в черно и Теди- 30г. по-късно… като Уилям се превръща в мъжа в черно.

Също така сме виждали моменти на Бернард и Долорес да си говорят в подземна лаборатория, който всъщност е стария партньор на Форд- Арнолд. Събитията се развиват преди около 30г., преди отварянето на парка и преди Арнолд да бъде убит.

Както вече казахме с всички тези времеви линии, представяни ни едновременно, нещата могат да станат много сложни. Тук ви предлагаме един пълен превод на изключителната статия на slashfilm.com , която разнищва детайлите на времевите линии, както и невероятната снимка, онагледяваща самия времеви период по-горе.

young-ford-in-westworld-700x438Времеви период I: 30-37г. преди настоящите събития

„В продължение на три години живеехме тук в парка. Изглаждахме грешките в хостовете преди дори един посетител да е влязал в парка. Аз, екип от инжинери и партньорът ми. Неговото име бе Арнолд. Тези първи години бяха дни на истинско блаженство. Без гости, без срещи на борда, просто чисто сътворение. Нашите хостове започнаха да минават тестовете след първата година.“ (д-р Форд, епизод 3)

Според Бърнард, Арнолд е написал половината код на парка, преди около 40г., но това е първия период, който познаваме в „Западен свят“. Това е началото, когато Форд, Арнолд и екипа са изглаждали грешките по хостовете и са правели тестовете.

Можем да изчислим кога горе-долу са били въпросните три години. Знаем, че Арнолд е умрял  34г. и 42 дни преди настоящите събития, знаем че е умрял преди парка да бъде отворен, както и знаем, че Форд е прекарал три години в парка, работейки по него преди да го отвори.

Последен контакт: 34г., 42 дни и седем часа. (Денят в който Арнолд умира). – Долорес, епизод 5

И след това точно преди парка да отвори, един от партньорите се самоубива. – Логан, епизод 5

В продължение на 3г. живяхме в парка, изглаждахме грешките по хостовете, преди първия посетител да влезе. – д-р Форд, епизод 3.

Това означава, че паркът е отворил за посетители преди около 34г. (скоро след смъртта на Арнолд) и те са започнали работа по него 3г. по-рано или преди около 37г.

От спомените на Форд в епизод 3 и спомените на Долорес в епизод 8 научаваме и за някои от хостовете, които са били в парка по онова време- Долорес, мейв, Ангела, Питър Абернати, Армистич, дъщерята на Лорънс, Теди Флод и Ребус.

dolores-and-arnold-in-westworld-700x391Сесиите на Долорес и Арнолд (преди 34-36г.)

Има нещо, което бих желал да опитам. Това е игра. Тайна. Нарича се Лабиринтът. Това е една много специална игра, Долорес. Целта е да намериш центъра на Лабирина. Ако успееш, най-вероятно ще бъдеш свободна. – Арнолд, епизод 4

Тези сесии са между Долорес и Арнолд, тъй като знаем, че Бернард е направен по образа на Арнолд. Те се провеждат в диагностично  учреждение, под бялата Черква. Виждаме как Долорес влиза в учреждението през бялата черква в един от спомените и.

Това е уединено учреждение за диагностика. Форд и партньора му са го използвали, докато парка е все още бил Бета. Нямах идея, че това точно е тук.- Бернард, епизод 7

Те най-верояно се случват след като първите хостове минават тестовете (около година, след като са започнали работата в парка) и преди Арнолд да почине (преди 34г.). Това означава, че са се случвали някъде преди около 34-36г. Те са се случвали в тайна.

Мисля, че ще е най-добре ако НЕ споделяш нещата, за които си говорим тук. – Арнолд, епизод 2

В първите две срещи, които виждаме в епизодите 2 и 3, те говорят за промяна и Арнолд изглежда очарован от Долорес. Той я намира за различна и изключителна.

Има нещо различно в теб, в начина по който мислиш. Смятам че си очарователна, но другите може да НЕ ГО видят по този начин- Арнолд, епизод 2

То е като в другите книги, които прочетохме. Става въпрос за промяна. Изглежда, че е често срещана тема. – Долорес, епизод 3

В третата сесия (епизод 3), Арнолд започва да се съмнява в това, което прави с Долорес. Но когато тя започва да дава сигнали за човешко съзнание, той решава да продължи пътя, по който са поели.

Трябва да реша, какво да правя с теб. Мисля, че направих грешка. Просто бях очарован. Бях егоист, но мисля, че ще е най добре да те върна към състоянието, в което беше преди…. Не, Долорес. Нека видим до къде ще ни отведе този път. – Арнолд, епизод 3.

В четвъртата сесия (епизод 4), Арнолд решава да даде възможност на Долорес да опита играта с Лабирина. Изпраща я далеч от града сбялата черква, за да извърви пътя на лабирина.

Има нещо, което бих желал да опитам. Това е игра. Тайна. Нарича се Лабиринтът. Това е една много специална игра, Долорес. Целта е да намериш центъра на Лабирина. Ако успееш, най-вероятно ще бъдеш свободна. – Арнолд, епизод 4

В петата сесия (епизод 9), виждаме Долорес да се завръща в града с бялата черква и да се среща отново с Арнолд, след като е пропътувала пътя на лабирина.

Ти се върна. Чудесно е да те видя отново, Долорес.

Търсих те. Каза ми да следвам лабиринта. Че ще ми донесе щастие. Но намерих само болка и терор. – Арнолд и Долорес, епизод 9

 

Фактът, че Долорес е била далеч и се е върнала в града с бялата черква и е намерила начин да се върне, е пояснен от дъщерята на Лорънс, която пита Долорес дали е намерила това, което е търсила. Това се случва в момента на нейното завръщане.

Добро утро. Намери ли това, което търсеше? – дъщерята на Лорънс, епизод 8

Значи сесиите на Долорес и Арнолд са започнали в тайна, под бялата черква. След което Арнолд е отпратил Долорес далеч, за да пропътува пътя на лабиринта. След което, тя се връща в града, след като е приключила с Лабиринта.

Продължете с ВТОРА ЧАСТ ТУК или направо с ТРЕТА ЧАСТ ТУК

Вашият коментар