Ако сте пропуснали предходните две публикации, наваксайте от тук: ПУБЛИКАЦИЯ ПЪРВА или от тук ПУБЛИКАЦИЯ ВТОРА!

dolores-and-lawrences-daughter-700x388Времеви период 4: Настоящи събития

Долорес (в наши дни)

Понякога имам усещането… че нещо ме вика. Казва ми, че за мен има място някъде, отвъд всичко това.- Долорес, епизод 4

Долорес е в ежедневната и роля, когато заедно с Теди попада на мъжа в черно в ранчото на Абърнати. Той я води в плевнята и вади ножа си.

Защо не рестартираме Долорес? Да започнем всичко от начало?- Мъжът в черно, епизод 1

Баща и превърта, след като намира снимка с фразата „тези насилствени изкушения имат насилствени развръзки“ върху нея. По-късно Долорес казва това на Мейв. Тя започва да чува гласа на Арнолд и да преживява отминали събития.

Когато Ребус се опитва да я изнасили в ранчото на Абърнати, по време на една от ролите и, тя си спомня за миналия си баща и срещата и с мъжа в черно. Тя убива Ребус по заповед на Арнолд, бяга от бандата му и продължава сама.

Служителка на Западен свят казва на Събс, че Долорес прави значително отклонение от ролята си и не е ясно дали е придружавана от гост, защото новата история на Форд, създава проблеми. Той и казва да я отбележи за поведенчески и да я проверят.

Долорес пристига в града на Лорънс, където се среща с дъщеричката му. Тя и казва, че идват от едно и също място.

Виждаме, че дъщерята изчезва, когато историята се връща 30г. назад към момента с Уилям.

Долорес пристига на гробището в Парая САМА! Минава през града и се качва на влака за покрайнините на парка.

Виждаме, че Уилям и Лорънс изчезват, когато историята преминава в настоящето (въпреки, че е странно как тя носи същите дрехи, които носи преди 30г.)

Долорес пристига на езерото, където заедно с Уилям са срещнали младия офицер на конфедерацията преди 30г.

Виждаме как Уилям и офицерът изчезват, когато историята преминава в настоящето и тя вижда сама себе си- МЪРТВА в езерото.

Долорес пристига в града с бялата черква.

Виждаме, че тя е сама в края на откъса, докато открива, че града с бялата черква е престроен наново, за да пасне на новата история на Форд. Градът е напълно изоставен. (когато бе там преди 30г. с Уилям бе друго, а спомените и от дните преди клането са за град ПЪЛЕН с живот).

Долорес напуска града с бялата черква, проследявайки спомените си от преди 30г. и събитията от времето и с Уилям. Хостовете не си спомнят, а буквално преживяват спомените си, така че в настоящето тя следва същия път, който е следвала преди 30г. Този път я води далеч от града с бялата кула и след това я връща отново там.

Виждаме, че раната от ножа в стомаха и изчезва, когато историята преминава в настоящия период.

Долорес отново пристига в града с бялата кула, но този път влиза в града.

Виждаме я как влиза в града сама, а той а напълно изоставен.

Долорес влиза в бялата черква и минава през прохода към подземното учреждение за диагностициране, където сяда сама. Междувременно си спомня как е преминала по същия път преди 34г. и това я е отвело до Арнолд.

Виждаме как Долорес върви към бялата черква в настоящето и след като историята превключва 34г. назад, я виждаме как влиза в кулата в своята синя рокля.

Когато Долорес се появява отново в черквата, някой е на път да влезе. Тя с надежда казва „Уилям“, но е ужасена, когато се обръща и вижда мъжа в черно.

the-man-in-black-and-dolores-rape-700x351 Мъжът в черно (в наши дни)

Става въпрос за Лабиринта. Най-дълбокото ниво на тази игра. Ще ми помогнеш да намеря входа.- мъжът в черно, епизод 2

Мъжът в черно намира Долорес и я води в плевнята за да рестартира. След това той отива в Суитуотър за да намери дилъра Киси, който  му „дава“ картата на лабиринта и му казва за неговия приятел Лорънс.

Той спасява Лорънс от бесилото и го води обратно в неговия град. Там той избива всички и използва семехството на Лорънс за да намери следващата улика в своето пътешествие. Въпреки, че дъщерята на Лорънс му казва, че лабиринтът НЕ Е направен за него.

Служител на Западен Свят информира Събс за действията на мъжът в черно. Но той отговаря, че „Джентълментън получава, каквото пожелае.“

Мъжът в черно и Лорънс намират Армистис, който дава следващата улика, срещу помощ да спаси Хектор от затвора. Мъжът в черно прави това и научава за Уаиът, злодеят от новата история на Форд.

Мъжът в черно и Лорънс тръгват на път за да издирят Уайът и междувременно се натъкват на Теди, който е оставен да умре от бандата на Уайът. Мъжът в черно убива Лорънс за да използва кръвта му и да държи Теди жив, за да намери Уайът.

Мъжът в черно убеждава Теди да дойде, като казва, че Уайът държи Долорес. Те отиват в Бар, където се срещат с Форд. Той пита какво правят, дава им благословията си и поправя Теди.

Те трябва да преминат границата, но Парая е затворена. Поемат по по-опасен път. Попадат на Анджела в новата и роля на един от главорезите на Уайът.

Мъжът в черно: Ти си. Мислех, че са те пенсионирали. Явно Форд не обича да похабява красивите лица.- епизод 8

Анджела е като арката на историята. Тя е ДЕЗМЪНТ на Западен Свят, ако сте гледали ИЗГУБЕНИ. Виждаме я, като първоначалната и роля- жената с чадъра, след това, като посрещащ хост, докато приветства Уилям, както и в рекламата на Западен свят, а сега и като главорез на Уайът.

Теди си спомня, какво мъжът в черно е направил на Долорес и го нокаутира. Води го в лагера. Там обсъждат миналото му. Анджела се оказва в екип с Уайът и намушква Теди в гърдите.

Анджела кара Теди да си спомни за клането и казва на мъжът в черно, че лабиринтът НЕ Е преднанзачен за него (като ехо от дъщерята на Лорънс). Казва му да опита една от техните игри и го нокаутира.

Когато мъжът в черно се събужда, той е с въже на врата, вързано за кон. Освобождава се и се запознава Хайли, която иска от него да и помогне да избутат Форд, а той се оказва, че е член на борда и причината ФОРД да бъде запазен в този бизнес през всичките тези години.

Повечето гости искат топло тяло, което да застрелят или изчукат. Те ще бъдат напълно доволни с нещо, което не е чак толкова от епохата на барока. Така би бил и борда.

За това ли си тук? Искаш моя глас за да избуташ Форд?

Бих желала тези неща да са анонимни. В крайна сметка ти беше този, който държа Форд в бизнеса през всичките тези години.

Историите, които ме интересуват, не са на Форд. Искаш да го изтласкаш- действай. Но не ме прекъсвай повече. Сега знам на къде отивам и не искам да бъда обезпокояван. Успех Шарлот. – Хейли и мъжът в черно, епизод 9

Мъжът в черно отива в града с бялата черква, където влиза в нея и се среща с Долорес.

billy-man-in-black-westworld-theory-700x300

Прилики между Мъжът в черно и Уилям

Така ли се отнасяш със стар приятел? Идвам тук 30г., а ти все още не ме помниш, нали? След всичко, през което преминахме. Дали са ти малко повече дързост, Долорес. Категорично очарователно.- мъжът в черно, епизод 1

Прилика първа: „Има път за всеки.“

Вярвах, че има път за всеки.- Долорес към Уилям, епизод 4

Както един стар приятел обичаше да казва, има път за всеки.- мъжът в черно, епизод 5

Прилика 2: Истории

Единственото, което имах като малък, бяха книгите. Живеех в тях. Лягах си и сънувах, че ще се събудя в една от тях, защото те имаха значение. Това място, е като да съм се събудил в една от тези истории. Предполагам, че искам да разбера, какво означава.- Уилям, епизод 7

Целият този е една история. Прочел съм всяка страница, освен последната. Искам да разбера как свършва. Искам да разбера, какво означава всичко това.- мъжът в черно, епизод 4

Прилика 3: Брак

Долорес, обратно у дома има една жена. Джулиет. Баща и е собственик на компанията в която работя. Тя е сестра на Логън. Когато се върна, ще се оженим. – Уилям, епизод 7

Тогава, миналата година, съпругата ми взе грешните хапчета. Заспа в банята. Трагичен инцидент. 30г. брак изчезнаха. – мъжът в черно, епизод 8

Прилика 4: Твоето истинско АЗ

Мислех си, че това място е за да се отдадеш на най-долните си инстинкти. Сега разбирам- то не се грижи за твоето най ниско АЗ, то разкрива най-дълбокото в теб. Показва ти, кой всъщност си. – Уилям, епизод 7

Защото, това прави това място, нали така? Разкрива твоето ИСТИНСКО аз.- мъжът в черно, епизод 8

Прилика 5: Факторът СТРАХ

Избрах те, защото никога няма да бъдеш заплаха, за когото и да било. Вероятно сестра ми те е избрала по същата причина. – Логън към Уилям, епизод 5

Няма човек на света, който да ми държи такъв тон, като теб. В минал живот, може би.- мъжът в черно към Лорънс, епизод 5

 Прилика 6: Приключенията с Лорънс

Ти и аз сме ловили жители на призрачната нация в зимните им земи. Знам какво уиски предпочиташ да пиеш. Знам мелодията, която си тананикаш, докато пикаеш.- мъжът в черно към Лорънс, епизод 2

 Прилика 7: Да играеш играта

Ти каза, че това място е игра. Снощи най-накрая разбрах как да я играя.- Уилям, епизод 9

Кой е казал нещо за това ти да играеш? Аз играя! – мъжът в черно, епизод 1

Вашият коментар