Последното заглавие от поредицата „Под знака на любовта – 2017“ – черешката на тортата в хитовата лятна колекция на издателство „Милениум“, е романът „Морски екстаз“ на Валънтайн Уилямс.

Екзотичната история се развива първо в Париж, а след това в страната на баските – на границата между Франция и Испания. В интригата са намесени прелестна американка, очарователен английски художник с тайнствен произход и знойна, невероятно привлекателна, горда и енигматична испанка.

Художникът младоженец е принуден да избяга от желаната си съпруга, макар и опиянен от негата на предусещането за първата им брачна нощ. Броени минути преди да влезе в романтичната вила, запазена за медения им месец, само часове след сватбата, той е връхлетян от ултимативен вестоносец. „Сега или никога“, му заявява той – и му показва писмо с кодова дума, която предизвиква у младоженеца такава буря, че той се вижда принуден да тръгне на мига без дори да предупреди своята тръпнеща в очакване избраница. Очаква го смразяваща среща очи в очи със смъртта, която ще го накара да изостави своята любима!

Той тръгва по следите на дръзка испанка с изпепеляващ поглед и тяло за грях. Тя е атракция за господата в скъп аристократичен курорт в Испания. Никой незнае дали е просто свободна жена, която обича забавленията, или носи маска, зад която се крие съвсем друго амплоа. Младоженецът беглец преследва огнената прелъстителка, защото е дал клетва на живот и смърт пред свой боен другар и жадува за мъст. А тя без да знае истинската му самоличност се влюбва в него и се хвърля в обятията му. Той е изправен пред кръстопътя да се поддаде на изкушението или да разкрие страховития заговор, в който е замесена красавицата. Пожарът на страстта е толкова силен, че заплашва да ги изпепели…

Съдбите на всички герои се срещат в загадъчна къща на морския бряг, в която се оплитат невидимите нишки, предопределили пътя на всеки от тях. Това е роман за изпитанията, пред които се изправят неуверените сърца и романтичните души – увлекателен разказ, изпълнен с драматизъм, превратности, благородство и дива страст.

Валънтайн Уилямс е прочут английски писател и сценарист. Работил е и като журналист за редица престижни медии, сред които „Ройтерс“ и „Дейли Мейл“.

Не пропускайте възможността да се насладите на омагьосващите истории от цялата колекция любовни романи на „Милениум“. На книжния пазар ще откриете още: „Другото лице на любовта“ на Джордж Гибс, „Изваяни в страст“ на Анри Ардел, „Прелъстителят“ на Емил Ришбург и „Греховни нощи“ на Ана Виванти.

Вашият коментар