Режисьорът на оскаровия „Речта на краля“ и звездата от „Логан: Върколакът“ Дафне Кийн ще обединят сили за адаптацията на поредицата „His Dark Materials“ на Фил Пълман. Хупър ще режисира осемте части от поредицата, а Кийн ще се превъплати в главната героиня- Лира. Лин Мануел Миранда също преговаря за участие.

Адаптацията на „The His Dark Materials“ ще бъде продуцирана от Джейн Трантър и Джули Гарднър, през продуцентската им компания Bad Wolf, в колаборация с New Line Cinema. Поредицата е собственост на BBC One. Хупър се опитва да поема пълнометражната адаптация на бродуейския мюзикъл „Котки“ за Universal Pictures. Най-популярната роля на Кийн до момента, е превъплащението и в Laura от „Логан: Върколакът“.

Сценарист на поредицата е Джак Трон (Национално съкровище). Поредицата от книги включва Norther Lights, който през 2007г. се превърна във филма „Златния компас“ с Даниел Крейг и Никол Кидман, „The Subtle Knife“ и „The Amber Spyglass“. Историите са за съзряването на две деца, Лира и Уил, които се движат през паралелни вселени. Apple и Netflix ще стиймват адаптацията.

Адаптацията на His Dark Materials ще влезе в продукция скоро в Уелс. Кастингът ще бъде обявен през следващите няколко седмици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here