Продуцентката Нира Парк споделя: „Филмът не е базиран на музика, само защото Едгар обича музиката. Това е начин да поканим зрителите в съзнанието на главния герой и да видим света чрез неговите очи и уши. За да се справи с травматичното си минало, Бейби потапя света около него в музиката, която слуша постоянно от откраднати iPod-и“.

Парк добавя: „Това е екшън трилър, направен по невиждан досега начин. Има преследвания с коли, напрегнати екшън сцени, стрелби, и всичко в ритъма на над 30 песни, които Едгар избра преди да финализира сценария“.

Четири години преди да започне снимките, Райт, заедно с отговорника по монтажа Пол Мачлис, избира плейлиста от 30 песни, които да вдъхновят сценария. „Това е нещо, което бе основна част от предишните ми филми, но помислих върху възможността как да минем на едно следващо ниво с помощта на герой, който слуша музика през цялото време“.

Ансел Елгорт, който влиза в ролята на Бейби, си спомня колко специален е бил проектът от самото начало. „Първоначално сценарият ни бе раздаден на iPad, с малки емотикони, на които кликаш и музиката звучи докато четеш. Музиката придвижваше напред сценария, и по този начин филмът се получи. Четейки го, можеше да усетиш ритъма на сцените“.

Джон Хам, в ролята на Бъди, също част от бандата, добавя: „Музикалният елемент, който е много интересен, наистина позволява на Едгар да си поиграе с невероятните си умения“.

Baby (ANSEL ELGORT) charms Debora (LILY JAMES) at her work in TriStar Pictures’ BABY DRIVER.

Дарин Прескот, втори режисьор и координатор на каскадите, споделя: „Едгар е визионер и стилът му е толкова уникален. Този проект е истинско доказателство за неговата креативност. В началото казах, че ще е голямо изпитание, като във филмова академия, да вземеш комерсиална песен и по нея да създадеш хореографията на бойна сцена или гонка с кола. Въобще не е лесно, това което правим тук. Има много нюанси. Смятам, че може да гледате филма няколко пъти и всеки път да откриете по нещо ново, или някаква заплетеност, която е типична за творба на Едгар Райт“.

Райт е бил толкова решен да пресъздаде правдиво обирите, че се среща с техническия консултант Джо Лоя, който в началото на 90-те е осъден за банков обир и излежава седем години в затвора. „Лоя помогна да затвърдим автентичността на нападенията“, споделя Парк. „С всички добавени елементи, Райт искаше да е сигурен, че обирите изглеждат истински и правдоподобно.“

ДА СЪБЕРЕШ ПЕРФЕКТНИЯ ОТБОР ОБИРДЖИИ

Преди да започнат снимките на ЗАД ВОЛАНА, Едгар Райт прекарва години в размисли кой да играе във филма. Въпреки че първоначално си представя Бейби като нисък – „защото аз съм нисък“, смее се Райт, срещата му с Ансел Елгорт го убеждава, че никой друг не би могъл да се впише в главната роля.

„Нещото, което наистина ме очарова, бе фактът, че той е много музикален и може да свири на много инструменти“, казва Райт. „Една от любимите ми сцени с Ансел е, когато в слушалките му звучи Dave Brubeck и той започва да свири на пианото на масата. Имаше нещо толкова примамващо и хипнотизиращо да наблюдаваш 21-годишен актьор да играе под звуците на джаз парче от 50-те. Ансел е забележителен в това отношение“.

Елгорт обяснява, че именно взаимната им любов към музиката е нещото, което го свързва с Едгар още на първата им среща в Ел Ей. „С Едгар се срещнахме в Лос Анджелис, обядвахме и си говорихме само за музика“, споделя актьорът. „В началото дори не знаех за какво е филмът, но двамата споделихме любовта си към музиката“.

„Зад волана“ дебютира по родните екрани от този петък- 28.07.2017г. Разпространява за България- Александра Филмс.

Вашият коментар