Любов и убийства в две нови хитови, есенни заглавия на издателство „Труд”

cover-sister-1Почитателите на Лусинда Райли ще имат повод за радост, тъй като на книжния пазар вече е най-новият роман на писателката “Седемте сестри”. „Седемте сестри” са замислени като поредица от седем романа, базирани на легендите за съзвездието Седемте сестри, познато още като Плеяди. В първата история Мая и петте й сестри се събират в дома от детството им – внушителния замък “Атлантис”, разположен на брега на Женевското езеро, – за да почетат паметта на осиновителя им татко Солт. Мая и нейните сестри са осиновени от него, когато са били още бебета, и сега, научавайки новината, че той вече е бил погребан в морето, са съкрушени. Но татко Солт е оставил изненадващо писмо до всяка от дъщерите си. Първа го прочита Мая – най-голямата сестра. Инструкциите на татко Солт я водят в екзотичния Рио де Жанейро в Бразилия. Там тя започва да събира парчетата от пъзела на своя живот… Осемдесет години по-рано, отново в Рио, Изабела Бонифацио е обещана за жена на бразилски аристократ. В същото време архитектът Еитор да Силва Коста работи по статуята на Христос Спасителя и скоро ще трябва да отпътува до Париж, за да намери най-подходящия скулптор, който да завърши визията. Изабела – със страстен копнеж да види света – убеждава баща си да й позволи също да види Париж. Там, в известното студио на Ландовски, сред опияняващите кафенетата на Монпарнас, тя се запознава с амбициозния и красив Лоран и веднага разбира, че животът й няма да е същият.

В интервю за българските читатели Лусинда Райли казва: „Виждам България като красива загадка…”. Такива са и романите й – красиви загадки, нежни, чувствени, дълбоко разтърсващи.

202982_bВ книжарниците вече е и втората книга от поредица „Разследванията на шиноби” от Сюзън Спан, а именно „Острието на самурая” – заплетена загадка, която ще отведе читателите на едно вълнуващо и незабравимо приключение в средновековна Япония. Годината е 1565 г. Малко преди зазоряване Хиро Хатори е посетен от Казу, свой другар шиноби, който работи под прикритие в шогуната. Няколко часа преди това братовчедът на шогуна Сабуро е бил убит в кабинета си. Оръжието на убийството е личният кинжал на Казу. Казу твърди, че е невинен, и моли Хиро за помощ, но разказът на по-младия шиноби дава основания на Хиро да се съмнява в твърденията му. Когато шогунът призовава Хиро и отец Матео – португалският свещеник, когото Хиро охранява, – да открият убиеца, Хиро е заставен да избира между приятелството и личната чест.

 

 

Вашият коментар