Денят на Земята със специална програма, която се концентрира върху тема „Екстремното време“

Viasat World ще отбележи Денят на Земята със специална програма на канала Viasat Nature. По този начин се присъединява към най-голямото природозащитно движение в 200 държави, ангажирано се с разбирането на околната среда и нейната защита.

Денят на Земята е ежегодна инициатива. Тя привлича 1 млрд. човека в глобален мащаб, чрез различни събития, които целят да хвърлят светлина върху проблемите на природата. През 2018-та, осъществявайки се за 48-а поредна година, инициативата е посветена на три теми: „Екстрермното време“, „Биоразнообразието срещу Изчезването на видове“ и „Замърсяването с пластмаси“. Те останаха основен фокус.

ТВ каналът Viasat Nature е посветен на феномените на природния свят. Той е в съвършената позиция да сподели важното послание на Деня на Земята. С ангажирани разкази, водещи презентатори изследват уникалната връзка между хората и животните, от ежедневното до необикновеното. Кампанията на Viasat World се концентрира върху една от темите – „Екстремното време“. Тя изследва увеличаването на тези прояви, научните сведения, които ги свързват с човешката дейност, и голямата цена, която плаща за това Планетата Земя.

От богатата библиотека на Viasat World е подбрарна селекция от впечатляващи и запомнящите се предавания за екстремното време, които илюстрират тези проблеми.

Сред заглавията по Viasat Nature в неделя, 22 април, са:

06:00 – 09:25 Вулканични одисеи, сезон 1, еп. 1-4 : Вулканологът Томас Пфайфър и екипът му отвеждат зрителите на вълнуващо пътешествие в света на най-активните вулкани и в света на красотата на това малко недооценено чудо.

„Beauty and the Beast“ nennen Vulkanologen ihre Forschungsobjekte. Kaum ein Naturschauspiel ist zugleich so schön und dabei so schrecklich.
in Verbindung mit der Sendung bei Nennung ZDF/Dieter Stürmer

11:05 – 13:00 Мощта на вулканите, сезон 1, еп. 1-2 : Големите вулканични изригвания са много редки спрямо средния човешки живот. Само белези от минали катастрофи могат да ни дадат информация какво може да се случи в бъдеще.

13:00 – 14:45 Опасна Земя, сезон 1, еп. 1-3 : В тази необикновена поредица водещи експерти по природни бедствия посочват най-разрушителните катастрофи, разразили се на Земята през последните 100 000 години. Отново от 17:20 – 20:00

15:40 – 17:20 Свирепа Земя, сезон 1, еп. 1-2 : Последните промени в климата на Земята водят до екстремни събития. Природни бедствия като урагани, торнада, жеги и наводнения стават все по-чести и непредвидими.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here