Денят на Земята 2018

Неделя, 22 април, от 06:00

Денят на Земята се празнува всяка година на 22 април. Навсякъде по света се  oрганизират различни събития в подкрепа на защитата на околната среда. Денят на Земята се отбелязва за първи път през 1970 г. Събитията в повече от 193 страни се координират от „Ърт Дей Нетуърк“. Трите теми на Деня на Земята 2018 са „Екстремно време“, „Биоразнообразие срещу изчезване на видове“ и „Замърсяване с пластмаси“. Ние ще се фокусираме върху екстремното време и заплахата, която представлява за планетата. Екстремните метеорологични условия зачестяват и научните доказателства сочат, че това е свързано с човешката дейност. Можем да разберем повече за това по време на важното световно събитие на 22 април.

Търсенето на Фидо

От събота, 7 април, в 17:00

сезон: 2
Брой епизоди: 6 x 30 мин.
Жанр: За животните/ документалистика
Оригинално заглавие: Finding Fido

Във всеки епизод на „Търсенето на Фидо“ експертът по кучетата Сет Кастил помага на
ентусиазиран бъдещ собственик на куче да открие идеалния спътник за начина си на живот. Дали това ще бъде приятелски настроено към всички куче, което ще помогне на собственика да преодолее стеснителността си; активно куче, което ще го подтиква да излиза повече; или дори куче, което може да долови признаците на предстоящ епилептичен припадък, Сет успява да напасне специалните нужди на всеки човек с качествата на новия му най-добър приятел.

Следвай котката си

Вторник, 10 април, в 15:30
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: За животните/ документалистика
Оригинално заглавие: Follow Your Cat

Познавате ли котката си? Знаете ли къде се скита, когато не мърка на дивана в гостната ви? Знаете ли какви пътища следва, когато напусне жилището ви? Не? А искате ли? Последвайте ни, докато ние проследяваме котките из техните ловни полета за мишки и птички. Станете свидетели на двойния живот на своя домашен тигър… той ще ви поведе към приключения, които никога не сте смятали за възможни. С помощта на експерт по поведението на котките и модерна технология следваме тези домашни любимци в странстванията им в дивата природа. Тя показва обичайните им маршрути,
тайните им любими местенца, териториалните им войни и как се забавляват загадъчните създания.

10 кученца и ние

От събота, 28 април, в 17:00
Сезон: 1
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: За животните/ документалистика
Оригинално заглавие: 10 Puppies And Us

Амбициозната поредица улавя възторга и трудностите на 10 кученца и техните  семейства през най-важните първи шест месеца заедно. Всяка година във Великобритания се раждат четвърт милион нови кученца в най-различни домове и поредицата проследява първите месеци на 10 от тях. Тя показва как най- обичаните от хората домашни любимци се развиват, учат и се адаптират към човешкия свят, както и невероятния ефект, който имат върху живота на стопаните си. „10 кученца и ние“ улавя хаоса и удоволствието, което носи появата на ново кученце – от тоалетните тренировки и първите разходки до безсънните нощи и привързването към новите собственици.

Дивите животни в моето семейство

От понеделник, 16 април, в 20:00
Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: За животните/ документалистика
Оригинално заглавие: Wild Animal In My Family

„Дивите животни в моето семейство“ е поредица от три части, която разказва историите на три диви животни – бяла мечка, папагал и орангутан, които са прекарали живота си под грижите на хора и дълбоко са се привързали към тях. Виждаме трудностите и страхотните моменти от живота им заедно – и болката, и радостта. Невероятните взаимоотношения между хора и диви животни ни дават изключителен поглед към умовете на съществата, с които споделяме планетата.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here