decata na diktatoriteКакъв е животът на наследниците на Сталин, Хитлер, Мусолини, Кадафи, Саддам, арабските шейхове и африканските президенти?

„Те са млади, богати и самонадеяни. Разполагат с милиони в банки по целия свят, а дневните им джобни са повече от размера на годишната работна заплата на хората в родните им страни. Всичко, което поискат, може да бъде тяхно. Това са те – децата на диктаторите, чиито бащи в продължение на десетилетия държаха, а някои и все още продължават да държат здраво властта в най-бедните и западнали страни по света. Василий и Светлана Сталини, Нику Чаушеску, Удай и Кусай Хюсеин, Мохамед и Ханибал Кадафи, макар и живели по различно време и в различни държави, са обединени от това, че са деца на най-жестоките световни диктатори.”

Това пише в книгата си „Децата на диктаторите” журналистът Иван Първанов, тиражирана от издателство „Милениум”. В нея той описва живота на отрочетата на световни владетели, известни с тарничното си управление, по време на тяхното управление и след като падат от власт или умират. Като контрапункт Първанов е описал и животът на децата на американските президенти Буш, Рейгън, Кенеди и Обама. Най-голяма е главата за съветските управници, които властват кратко и си отиват по подозрителен начин.

Иван Първанов е криминален журналист, автор на книгата „Кремъл – власт и смърт”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here