Четири години след като Джеймс Камерън обяви намеренията си да заснеме три продължения на Аватар и повече от година след като обяви, че иска да ги направи четири, режисьорът най сетне е в стадий, който той самият нарича „full- tilt production“.

За премиерата на „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“ 3D (25.08.2017г.)  Камерън разговаря с EW за предстоящите продължения на Аватар:

О, продукцията вече стартира. Категорично и необратимо. Намираме се в период на изследване на локациите, което за мен означава буквално, че снимаме. На снимачната площадка съм по цял ден, изследвам локациите, на които ще „снимаме“. Тъй като всички те са във виртуалния свят, група актьори се разхождат из виртуалната сценография, за да ми дадат усещането за мащаб, позициониране, светлина… подобни неща. След което репетираме с основния ми актьорски състав и започвам със тях в края на Септември.

Не отдавна Нейтири (Зоуи Салдана) сподели в свое интервю, че след приключването на снимките за Аватар ПРИКЛЮЧВА с космическите одисеи.

Тя е кралицата на открития космос, между „Стар Трек“ и „Пазителите на галактиката“ и „Аватар“. Въпреки, че НЕ отива буквално в космоса в Аватар.

Дали бих направил пето продължение? По-скоро не. Отгоре на това Зоуи НЯМА да се съгласи. Но ще пресека този мост, когато стигнем до там, след около 9 години !

Аватар 2 дебютира на 18.12.2020г.

Вашият коментар