Dzhentalmeni-nevolya-ReklИздателство ЕРА издаде „Джентълмени в неволя“ на П. Г. Удхаус

„Гафовете на Арчи” + „Наследството на Биф”

Два смехоносни романа от брилиантния английски хуморист Удхаус!

 

Пътят към богатството е трънлив! А за нашите герои, той е щура поредица от гафове и неволи. С хитрост, без финес и дори без панталони, те са готови да преодолеят всички препятствия!

„Гафовете на Арчи”

Арчи Мофам пристига в Ню Йорк подтикнат от своето желание да търси нови възможности, както и от желанието на семейния съвет да се отърве от него. Още с пристигането си Арчи вдига грандиозен скандал на управителя на един от най-престижните хотели в града. Само дни по-късно Арчи среща любовта и сключва брак с красивата, сладка и мила Лусил. Оказва се обаче, че съпругата му е единствената дъщеря на „акулата” Даниъл Брустър, собственик и управител на един от най-престижните хотели в Ню Йорк. Да, точно този, който Арчи уверено нарече „скапан дървеняшки хотел”.  За него няма друг изход освен да се помири с разярения си тъст, но господин Брустър далеч не споделя неговия ентусиазъм.

„Наследството на Биф”

След смъртта на своя кръстник, Едмънд Бифън Кристофьр, познат сред приятелите си като Биф, получава наследство възлизащо на няколко милиона. Това е сбъдната мечта, нали? Но има и условие – Биф може да загуби всичко, ако го окошарят в полицейския участък. Ще кажете: що за условие е това. Старият Едмънд Бифън Пайк е предобре запознат със слконността на своя кръщелник да налита на служители на закона, след като обърне няколко чашки. За да предпазят Биф от подобна постъпка, сестра му и най-добрият му приятел отмъкват всичките му панталони. Странен подход, но дали ще даде резултат?

Сър Пелъм Гренвил Удхаус е роден през 1881 г. Получава рицарско звание малко преди смъртта си през 1975 г. Той е признат за най-добрия английски автор-хуморист на XX вeк.

Вашият коментар